Art Deco – bezvremenski trend u opremanju

Jednostavne linije i upadljive boje idealan su način za unošenje optimizma i duhovitosti u svaki prostor, posebno onda kada je i sam domaćin raspoložen da eksperimentiše sa tradicijom.

Za sve dizajnere veliki izazov predstavlja opremanje prostora tako da oni jednim dijelom podsjećaju na najživopisniju pozorišnu predstavu inspiraciju najčešće nalaze u ranim periodima Art Deco-a.

Baš jedan takav prostor nalazi se u Njujorku i kao što ćete i sami vidjeti, predstavlja idealan spoj raskoši i funkcionalnosti. Ovaj dom karakterističan je po tome što je svaka prostorija dobila svojevrstan tematski zadatak, pa se stiče utisak da svaka soba zapravo čeka da neko zakorači u nju i otkrije njenu raskoš ali i posebnost.

Dekorisanje enterijera je proces koji iznad svega mora biti primjeren arhitekturi, klijentima ali i samom okruženju. S druge strane, nije dovoljno samo dekorisati jedan prostor a žrtvovati njegovu funkcionalnost, iz prostog razloga što u njemu ipak mora neko živjeti i obavljati svoje svakodnevne obaveze.

Zato je ovaj stan “donio odluku” da za fokusnu tačku uzme multifunkcionalnu biblioteku koja ima za cilj da svog domaćina katapultira u davnu prošlost kada je dom bez jednog ovakvog kutka bio gotovo nezamisliv. Za njegovo opremanje iskorišćeno je masivno drvo u kombinaciji sa baršunasto crvenim foteljama što je dodatno naglasilo tradicionalni aspekt ovog dijela doma.

Sličan ton primjetan je i u kuhinji koja je opremljena drvenim elementima u svetlijoj nijansi, dok se u ostatku doma kombinacija boja oslanja na sivu, bijelu i azurno plavu koja je na momente obogaćena zelenim detaljima.

MOJENTERIJER