15 stvari koje mora imati svaka kuhinja iz snova

Razmišljate li često o preuređenju kuhinje? Dobrodošli u klub! Evo 15 pametnih detalja koje ćete vjerojatno poželjeti dodati na svoj popis želja – u savršenom svijetu u kojem budžet ne predstavlja nikakvu prepreku.

1. Posebna ladica samo za dasku

Daska za rezanje treba nam svaki čas, a tako ju je nezgodno stalno pospremati. Kako bi bilo lijepo ukrasti ovu ideju iz časopisa Residence i napraviti si posebnu ladicu samo za nju?

2. Ne, posebni odjeljak za dasku i koš

Još bolja ideja: posebni odjeljak za dasku i koš za smeće! Daska pritom sadrži praktičnu rupu kroz koju smeće samo gurnemo u koš, pametno pozicioniran ispod.

3. Stol na izvlačenje

Stol koji se samo izvuče ispod kuhinjskog otoka, i lako vrati natrag u svoje spremište, zvuči kao super ideja. Ne smeta kad ga ne trebamo, tu je kada ga trebamo.

4. Kutne ladice

Ovo su smislili u tvrtci Glenvale Kitchens, Bedrooms and Sliding Wardrobes. Iz naziva je jasno da su specijalisti za klizna rješenja, a ovo kuhinjsko izgleda vrlo neobično i praktično.

5. Noževi na izvlačenje

Ljudi obično u ovakvim uskim ladicama kraj štednjaka drže ulje i začine, ali zbog topline kojoj su tu izloženi, te namirnice je pametnije držati dalje od pećnice. Umjesto ulja i sitnih bočica, u ovakvu ladicu bolje je smjestiti noževe.

6. Ladica za smeće

Ormarić s predviđenim prostorom za koš i reciklažu oslobađa pod kuhinje i od pogleda skriva nelijepe prizore. Dodatna pogodnost ovog ladičara iz Mulet Cabineta je to što ima svoj prostor i za vreće za smeće.

7. Ladice za tanjure

Ovakva ladica, prostrana i organizirana, omogućuje lak pristup tanjurima, tanjurićima, zdjelicama, šalicama… Raskošno i praktično u isti mah, ha?

8. Skriveni pretinac za začine

Kuhinja koju je objavio Traditional Home prikazuje klizni panel  iza kojeg se krije pregršt začina. Čas ih vidiš, čas ih ne vidiš!

9. Kredenc s policama na izvlačenje

Zašto se toga nitko prije nije sjetio? Ovaj primjer koji je objavio Heather Bullard dokazuje da klizne police moraju postati obavezni dio kuhinjske opreme!

10. Ladica za začine

Ako u kuhinji nemate mjesta za onaj skriveni pretinac za začine (vidjeti gore pod broj 8!), možda bi ova ideja iz This Old Housea bila dobra rezervna opcija. Uz pomoć dodanih držača, začini stoje uredno i lako su dostupni dok kuhate.

11. Malo mjesta za razbarušene sitnice

Organizirane kuhinje uvijek poštuju određenu strukturu. Dok u standardnim kuhinjskim ormarićima imamo samo po jednu ili dvije police, posebno osmišljen kut za sitnice može biti adut i vaše kuhinje. Tu možete držati recepte, krpe, stolnjake. Ovu ideju predstavila je u svom blogu Vita Ranunkler.

12. Kuhinjska garaža

A jedan ormarić u kuhinji trebalo bi prilagoditi za one visoke, nezgrapne uređaje kao što su štapni mikser, mikrovalna, vrčevi za smoothyje…

13.  Ladica s kutijama za brašno

Ako volite kuhati i to činite često, rado ćete ukrasti ovu ideju od francuskog časopisa Maison&Demeure. Ovako možemo držati brašno, šećer, prezle i razne druge rastresite namirnice.

14. Dodatno spremište u stranici kuhinjskog otoka

Ha, dobro bi bilo imati i kuhinjski otok, zar ne? Ali ovdje govorimo o kuhinjama iz snova, pa je ovoj ljupkoj bočnoj pregradi iz BHG-a svakako mjesto na našem otoku snova. Dakako, onom kuhinjskom.

15.  Ormarić za kafe-aparat

Ormarić samo za aparat za kavu? Izvrsna ideja. Da u svojoj kuhinji kreira prostor upravo za to, palo je na pamet proizvođaču kuhinja Eastburn Woodworks iz Floride. Malo su daleko da od njih naručimo gotovu kuhinju s ovim rješenjem, ali ideju uvijek možemo rekreirati na vlastiti način u svome domu, zar ne?

(kitchn/jutanji.hr)