Evo kako spakovati mnogo stila i funkcije u mali dnevni boravak

Samo zato što imate minijaturan dnevni boravak, ne znači da morate štedjeti kada je u pitanju uređenje. Sljedećih nekoliko primjera vam otkriva kako spakovati puno stila i funkcije u mali broj kvadrata, a da prostor ne izgleda pretrpano ili nelagodno.

Razmislite o blijedoj monokromatskoj paleti

Stvaranje šik malog prostora prava je stvar ako se držite jednobojne palete. Nekoliko trikova sprječava ovaj prostor da izgleda hladno i oštro. Prekrasno zelenilo oživljava prostor bojom. Prirodni drveni i pleteni naglasci dodaju dašak ugodnog rustikalnog stila.

Tekstura probija shemu neutralnih boja

Kad su kvadratne površine izuzetno male, najbolje iskoristite svoj dnevni boravak s malim namještajem kako je u ovom prostoru prikazala Jamie Keskin Design iz Bostona. Ljubavno sjedište izdvaja ugodno mjesto za dvoje. Dva krajnja stola koja su ujedno i police izgledaju bolje nego u bilo kojoj knjižnici. Teksturu donose elementi poput pletenog stolića i rebrastih keramičkih svjetiljki i ističu neutralnu shemu boja.

Stvorite jednostavno elegantnu atmosferu s luksuznim naglascima

Za elegantnu atmosferu ne treba vam puno stvari. U ovom lijepom prostoru uočenom na Decoist, namještaj i ukrasni akcenti u mješavini luksuznih materijala i elegantnih boja podižu prostor. Mramorni stolić privlačna je žarišna točka. Zeleni kožni tabure i plavi baršunasti bočni stolac nude upadljiva sjedala. Plišani skandinavski tepih daje fantastičan osjećaj pod golim stopalima. Upečatljivo ogledalo daje sjaj bez pretjerivanja. Drvo smokve, prikazano s desne strane, donosi dašak prirode.

Udobno se smjestite uz sjedeću garnituru

Minimalistički kauč u obliku slova “L” izvrstan je način da maksimizirate sjedenje u malom dnevnom boravku. Primjer savršenog prostora u ovom je dijelu prikazala dizajnerica interijera sa sjedištem u Los Angelesu Haley Weidenbaum. Trodijelni set stolića za kavu ne samo da pruža dodatnu funkciju po potrebi, već dva manja stola trenutno nestaju kad se uvuku ispod velikog. Kožna tkana stolica istovremeno je moderan i kompaktan naglasak koji vizualno ne zagušuje prostor. Biljke u posudi donose ravnotežu, ljepotu i karakter.

Bijeli zidovi i tamni namještaj izvrsno funkcionišu

Tamni namještaj dodaje dubinu ovom bijelom, malom dnevnom boravku kompanije Havenly. Ekstrakti prirodnog svjetla sprečavaju sivu sofu i bočnu stolicu da zaguše prostor. Imate visoke stropove? Visoko drvo smokve, kao što je prikazano na lijevoj strani, lijepo će kontrastirati oštrim bijelim zidovima. Prostirka dodaje dozu tople narančaste boje, dok ujedinjuje shemu boja sobe.

Učinite maleni dnevni boravak ekstra ugodnim

Kad je kvadratura minimalna, potražite ekstra ugodne komade male veličine poput plišane sofe u ovom prostoru uočene na Haus modelle. Šareni pomoćni stolovi za kavu funkcionišu tako da se izvlače.


Igrajte se s veličinama, bojom i teksturom

Evo još jednog primjera kako igranje s veličinama djeluje u jednostavno dizajniranom malom dnevnom boravku. Ovdje dizajneri interijera u studiju Labl sa sjedištem u New Yorku kombinuju mini Chesterfield sofu s onim što izgleda kao divovska stolna lampa. Slojeviti sagovi na podu daju vizue

lnu teksturu i podebljanu boju. Prozirni akrilni bočni stolić s lijeve strane dodaje funkciju bez vizualne težine koja dolazi s namještajem.

(Jutarnji.hr)