Kombinacija crne i bijele u spavaćoj sobi

Na osnovu nekoliko primjera možemo vidjeti  kako u prostoru izgleda kada se sudare bijele i crne nijanse u jednoj luksuznoj i moderno dizajniranoj spavaćoj sobi. Centralni dio sobe koji privlači svu pažnju je sigurno krevet gdje je primetna kombinacija dve boje na ramu kreveta kao i pokrivačima.

Kao dodatni detalj ističe se dezen podnih obloga, koje se savršeno uklapaju u zamišljenu temu spavaće sobe. U slučaju zidova, tamni crni detalji takođe mogu dopuniti cjelokupan utisak o prostoru.

Krevet u spavaćoj sobi kao centralni dio može na veoma lak način da se istakne ukoliko je u svjetlim nijansama, poput bijele boje. Na primjerima se može vidjeti kako jedan potpuno bijeli ram kreveta u kombinaciji sa zidnim i podnim površinama u crnoj boji, sa pažljivo izabranim osvjetljenjem daje jedan izuzetno jednostavan i moderno uređen prostor.

Uspješnih crno-bijelih kombinacija ima zaista mnogo, posebno ukoliko se upotrebe detalji poput tepiha, slika ili zidnih grafika, osvetljenja ili noćnih stočića u bojama koje prate i na pravi način dopunjuju postavljenu dizajnersku zamisao.

Možda je stvarno crna boja laži, a bijela istine, ali takva značenja se ipak ne prenose na dizajn gde rješenja izvedena uz pomoć ove dve boje izgledaju zaista bez greške. Dokaz za tu tvrdnju možete pronaći u našoj maloj galeriji slika…