13 odličnih rješenja stepeništa u malim prostorima

Kada živite u malom prostoru, veliko i prostrano stepenište je posljednja stvar za koju želite da vam zauzima dragocjene kvadrate.

Postoji nekoliko načina na koje možete postaviti stepenice a da one budu funkcionalne i ne uzimaju previše prostora u domu.

U nastavku pogledajte 13 primjera dizajna stepeništa za male prostore.

1. Ovo stepenište se izvlači kada je to potrebno, i gurne se nazad u zid kada nije. Tako se stvara više prostora u stanu, a mjesto za spavanje je pristupačno.

stepeniste-1-1

2. Stepenice koje vode na krevet u potkrovlju takođe služe kao ostava za odjeću, što je jako praktično i štedi prostor u ormaru.

stepeniste-2-2

3. Super vertikalno stepenište poput ovog oslobađa prostor okolo, a ipak je čvršće i stabilnije od običnih ljestvi.

stepeniste-3

4. Stepenište u obliku vrpce sjajna je ideja za mali prostor jer je vertikalnije od tradicionalnog a ipak ima dovoljno široko gazište.

stepeniste-4-1

5. Viseće stepenište daje prostoru osjećaj otvorenosti, dopuštajući svjetlosti da prolazi kroz otvore na stepenicama.

stepeniste-5

6. Minimalno crno stepenište poput ovog čini da prostor izgleda moderno, a ima i dosta rukohvata radi dodatne sigurnosti.

stepeniste-6

7. Naizmjenične stepenice interesantnog izgleda možda se čine komplikovanim za penjanje ali u stvari samo tako izgledaju.

stepeniste-7

8. Stepenište uz zid u ovom stanu toliko je usko da jedva da i zauzima prostor, a i ono malo prostora što zauzima pametno je iskorišteno u vidu polica.

13 Stair Design Ideas For Small Spaces // The stairs along the side wall of this apartment are thin enough that they hardly take up any space, but the space that they do take up is made more functional with the inclusion of storage spaces.

9. Spiralno stepenište savršeno se uklopilo u mali ugao.

stepeniste-9

10. Usko spiralno stepenište koje vodi do spavaće sobe lijepo se uklapa sa ostalim crnim elementima u kući.

stepeniste-10

11. Ove kompaktne drvene stepenice kruže oko crnog stuba koji služi kao rukohvat.

stepeniste-11

12. Visoke uske stepenice su izrađene od šperploče, drvenih klipova i čeličnih šipki koje se povezuju i tako stvaraju vizuelno zanimljivo stepenište koje izgleda drugačije iz svakog ugla.

stepeniste-12

13. Drveno stepenište koje ima funkciju praktičnih polica

stepeniste-13