10 stvari u domu koje možete čistiti četkicom za zube

Kada kupite novu četkicu za zube, nemojte staru četkicu baciti jer vam može odlično poslužiti pri čišćenju raznih stvari u vašem domu.

1. Šporet

Zbog svoje hrapavosti i veličine četkica za zube idealna je za čišćenje tvrdoglave prljavštine koja se zna skupiti na šporetu. Na četkicu stavite malo tekućine za pranje posuđa te pomoću kružnih pokreta odstranite nakupljenu prljavštinu. Ne zaboravite nakon toga s vlažnom krpom obrisati šporet.

2. Fuge

Talog koji nastaje u fugama između pločica može se riješiti tako što ćete pomiješati izbjeljivač i vodu. Zatim u to trebate uroniti četkicu za zube te ribati fuge dok ne vrate svoj prvobitni izgled.

3. Slavina

Na bazi slavine znaju rasti plijesan i bakterije. Kako biste ih temeljno uklonili sve što vam je potrebno jeste četkica na kojoj je sapun pomiješan s vodom.

4. Tepih

Četkica za zube odličan je alat za uklanjanje mrlja sa tepiha. Na taj dio tepiha nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja te kružnim pokretima s četkicom stvarajte pritisak na mrlju sve dok promjene na tepihu ne budu vidljive te nastavite s istom metodom dokle god mrlja u potpunosti ne nestane.

5. Tastatura

Tipično je da su tastarure prašnjave te da čak sadrže i mrvice hrane ili druge čestice. Za čišćenje takvog područja s mekanom i suhom četkicom za zube nećete pogriješiti. Isključite tastaturu iz kompjutera ili ako imate laptop isključite ga cijelog iz struje. Zatim okrenite tastaturu na stranu i lagano je očetkajte. Nemojte koristiti vodu ili druge tekućine prilikom čišćenja.

6. Frižider

Četkicu za zube možete iskoristiti prilikom čišćenja onih dijelova polica u frižideru koje ne možete temeljno oprati na drugačiji način te do kojih teško možete doprijeti. Takođe, to vrijedi i za gumu koja se nalazi između samih vrata i glavnog dijela frižidera jer tamo se mogu skupljati prašina, prljavština i mrvice.

7. Renda

Kako biste što lakše oprali rendu nakon korištenja prvo je očistite četkicom za zube. Naime, četkicom ćete lakše doprijeti do nekih praznina u kojima se nakon korištenja i dalje nalaze ostatci hrane.

8. Ventilator

Prašina i razne čestice skupljaju se na bilo čemu što provodi zrak, a to onda uključuje i fen za kosu, ventilatore u autu ili u kupatilu. Prije nego što započnete sa čišćenjem obavezno isključite ventilator ili fen. Nježno koristite suhu četkicu za zube kako biste uklonili nakupljenu prašinu.

9. Zid

Ako imate djecu koja umjesto šaranja bojicama po papiru više vole crtati po zidovima ne brinite jer nećete morati ponovno krečiti zidove. Dovoljno je da na četkicu za zube nanesete pjenu za brijanje ili pastu za zube te tako ispolirate mrlje od bojica. Nakon toga tu površinu obrišite papirnim ubrusom.

10. Odvod

Odvodi te rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje razne prljavštine stoga je važno da ih se često čisti. Najbolja opcija definitivno je čišćenje četkicom za zube jer upravo ona može doprijeti do tih mjesta te ih temeljno očistiti.

 

zadovoljna.hr