Кuća na obali okeana u balijskom stilu vrijedna 40 miliona dolara

Jedna od najprestižnijih rezidencijalnih enklava je dio Montage Laguna Beacha , luksuznog primorskog ljetovališta smještenog na obalnoj litici iznad Tihog okeana. Rezidencije na plaži Montage Laguna nude trajniji odmor u Montage stilu. Ekskluzivna zajednica sastoji se od 27 rezidencija—14 stanova i 13 kuća—svaka sa svojim stilom i stilom. Od kuća na obali mora, 11 Montage Way je jedna od najvećih i najluksuznijih kuća u zajednici. Nedavno ga je za 39,7 miliona dolara izložio rođeni Laguna Beach i agent za nekretnine John Stanaland iz Villa Real Estate, koji je takođe prodao susjednu nekretninu milijarderu Marku Cubanu.

U prvom redu kuća uz okean sa Montageom, ovo je na broju 11 i jedna je od apsolutno najboljih lokacija“, kaže Stanaland za Robb Report . “To je daleko, po mom mišljenju, najveći i najbolji.”

Smješten na suncem okupanoj obalnoj litici, dom je prvobitno sagradio 2010. godine poznati arhitekta Morris Skenderian iz MSA Associatesa, koji je dizajnirao rezidenciju u savremenom balijskom stilu. U posljednje dvije godine, vlasnik je prepravio interijere kako bi stvorio plažu, svijetao i moderan dom koji je zadržao svoj eksterijer u balijskom stilu.

Carinsko imanje je izvanredno. Kuća od 9.305 kvadratnih metara ima pet spavaćih soba i osam kupatila, a svaka soba je izrađena po strogim standardima od najkvalitetnijih materijala. Ulazite kroz privatni ulaz sa vratima, gdje vas dočekuju vodeni elementi i bujni pejzaž. Dom, obložen drvetom, kamenom i staklom, osjeća se potpuno privatno i ušuškano, uprkos tome što ima susjede s obje strane. Novouređena kuća ima visoke stropove, visoke krovne prozore koji propuštaju puno sunca i umjetničke skulpture na svakom koraku.

Otvoreni tlocrt također čini da se dom osjeća izuzetno prostranim. Dnevni boravak,trpezarija i kuhinja neprimjetno se prelijevaju jedna u drugu i čine se još većim zahvaljujući kliznim staklenim vratima koja se otvaraju na stražnju terasu. Visoki su stropovi s ravnim osvjetljenjem i bijelim gredama i besprijekornom kamenom oplatom. U dnevnom boravku nalazi se jedan od brojnih plinskih kamina, dok se u blagovaonici nalazi stakleni vinski podrum za lak pristup vašim najcjenjenijim bocama.

“Ima vrlo vrhunsku, laganu, svijetlu, plažu i toplu atmosferu,” kaže on. “Sam dom jednostavno ima sjajan osjećaj. Riječ je o jednom od najkvalitetnijih renoviranja na jednoj od najprestižnijih adresa duž zapadne obale.”

Kuća se prostire na dvije etaže i povezana je staklenim stepeništem sa impresivnim lusterom dvostruke visine koji visi sa krovnog prozora. Na prvom spratu je smještena većina spavaćih soba, uključujući prostrani primarni apartman – prepun velikog kamina i pristup terasi – i povezan je s glavnim bazenom. Bazen obavija dio kuće i okružen je prostorom na palubi za izležavanje u toplim kalifornijskim danima. Tu je i banja i prelijepo uređenje sa mirisnim cvijećem i visokim palmama.

Na donji nivo se pristupa skulpturalnim stepeništem i u njemu se nalazi ogroman prostor za zabavu sa pozorištem, igraonicom, punim barom, kancelarijom i prostorom za vežbanje. Tu je i stepenište koje vodi direktno do plaže, koju Stanaland, koji je odrastao u tom kraju, naziva „jednom od najboljih plaža duž obale“. Kuća ima i povezanu garažu za tri automobila.

Stanovnici 11 Montage Way takođe imaju potpun pristup hotelskim sadržajima Montage, kao što su održavanje domaćinstva, objedovanje u rezidenciji, aerodromski transferi i stalno radno vrijeme rezidencijalni menadžer i konsijerž, koji može da postavi sve što vam treba. Montage Laguna Beach ima nekoliko restorana, spa centar i nevjerovatan program tokom cijele godine.