ZTC „Banja Vrućica“ postao naučna baza Medicinskog fakulteta

ZTC „Banja Vrućica“ i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci, potpisali su sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Potpisivanjem ovoga Sporazuma ZTC „Banja Vrućica“ postaje naučno – nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Ovaj sporazum je još jedna potvrda kvaliteta djelovanja „Banje Vrućice“ u oblasti zdravstva. Pored toga, potpisivanjem sporazuma svi studenti studijskog programa Medicina, imaće kvalitetno organizovanu teorijsku i praktičnu nastavu tokom koje će imati priliku da izučavaju značaj medicinske rehabilitacije.

„Nadamo se da će ova saradnja rezultovati određenim projektima koji će imati i naučna istraživanja koja bi kao krajnji rezultat pokazala da pojedine procedure mogu pomoći pacijentima u određenim zdravstvenim situacijama.“, kazao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić.

Skrobić je naglasio da „Banja Vrućica“ ima sve uslove za izvođenje studentske ljetnje prakse u cjelosti s obzirom na uslove rada i broj ljekara.

Iz „Banje Vrućice“ poručuju da su veoma ponosni na činjenicu da su postali naučna baza Medicinskog fakulteta.

„Na ovaj način studenti medicine imaju priliku da se bliže upoznaju sa našim djelovanjem kao i našim značajem za zdravstveni sistem Republike Srpske. S druge strane, naša ustanova dobiće stručnu pomoć Medicinskog fakulteta prilikom kreiranja naučnih radova o medicinskim procedurama u „Banji Vrućici“, istakao je v.d. generalnog direktora Aleksandar Radošević.

Odluku o potpisivanju sporazuma sa „Banjom Vrućicom“ prihvatilo je Vijeće Medicinskog fakulteta, kao i Senat i Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci.

12053293_10207874478964757_35058115_n

12030866_10207874479004758_1791768844_n