Još jedna uspješna godina u ZTC-u „Banja Vrućica“: Radnicima isplaćena i trinaesta plata

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u 2016. godini ostvario je rekordan broj noćenja u posljednjih 25 godina. Do kraja tekuće godine zabilježiće oko 217 000 hiljada noćenja što je za oko 13000 više nego prošle godine a za 10000 više nego što je predviđeno poslovnim planom. To je naveći broj noćenja u poslednjih 25 godina, kazao je Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“.

Radošević ističe da od ostvarenog broja noćenja 63% čine domaći a 37% gosti iz inostranstva. U odnosu na prošlu godinu imaju i povećan broj stranih turista za 14%. Najveći broj njih i ove godine dolazi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Takođe, ZTC „Banja Vrućica“ jedan je od rijetkih firmi u Republici Srpskoj koja je uspjela da ove godine svojim radnicima uplati trinaestu platu.

„Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji i regionu, ZTC „Banja Vrućica“ u 2016. godini ostvario je odlične poslovne rezultate. Zbog toga, menadžment i uprava „Banje Vrućice“ odlučili su da dio dobiti ne investiraju u nove projekte već da svoje zaposlene, koji su najviše i zaslužni za ovakve rezultate nagradi trinaestom platom. Naša kompanija redovno izmiruje i sve doprinose prema državi a isplatom trinaeste plate u doba ekonomske krize pokazala je i rijetko viđenu odgovornost u odnosu prema svojim zaposlenim.“, dodao je Radošević.

Koliko je bitno ulaganje u investicije kojima se proširuju kapaciteti i usluge nekog privrednog društva isto tako je od velike je važnosti ulagati u zaposlene koji čine osnov razvoja i napretka firme, navode u Banji Vrućici.

„Svakako da nam mnogo znači ova trinaesta plata, naročito što dolazi u ovom periodu praznika kada svakako imamo veće izdatke. Na ovaj način znamo i da je menadžment prepoznao naš trud.“, kazala je Ivona Kosić, recepcioner hotela „Hercegovina“.

Menadžment i uprava ZTC-a „Banja Vrućica“ odlučili su da svim zaposlenim trinaestu platu uplate u jednakom iznosu tako da su radnici sa nižim platama dobili više od prosječne plate. Takođe, najbolja tri radnika, u 2016. godini nagrađena su dodatnim iznosom od 1000,00 KM.

Na kraju svake godine „Banja Vrućica“ redovno nagrađujete i svje penzionere.

„Ni na koji način nismo zaboravili one koji su svoj radni vijek proveli u Banji Vrućici i na taj način, simbolično rečeno, ugradili dio sebe u ovu firmu. I ove godine organizovali smo druženje sa oko 100 penzionera „Banje Vrućice“ i uručili im novčane nagrade.“ naglasio je Radošević.

„Zaista smo oduševljeni činjenicom da nas naša firma nije zaboravila i da nas svake godine okupi ovde. Pomognu nas materijalno a to nama kao penzionerima mnogo znači.“, kazao je Anto Dujmović, penzioner „Banje Vrućice“.

Zbog svega svega navedenog u Banji Vrućici konstatuju da u ovom turističkom kompleksu sezona traje tokom čitave godine. Poručuju da je rezultat koji su ostvarili još  jedna potvrda zalaganja da su i zdravstvenu i turističku ponudu „Banje Vrućice“ svrstali u sami vrh ne samo kada je riječ o Republici Srskoj nego i šire.