ZTC „Banja Vrućica“ ponovo bilježi rast posjećenosti

Za prvih šest mjeseci ove godine ZTC „Banja Vrućica“ ponovo je ostvario rast posjećenosti. Naime, u prvoj polovini 2015. godine u „Banji Vrućici“ ostvareno je preko 95 000 noćenja što je za čak 25% više nego u istom periodu prošle godine, u kojoj je, inače, zabilježena najveća posjećenost u posljednjih 25 godina.

„Povjerenje koje nam naši gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako. Naša su nastojanja da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa.“ naveo je v.d. generalnog direktora ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević kao jedan od razloga velikog broja posjeta.

Ove godine u „Banji Vrućici“ bilježe i konstantan rast posjeta inostranih turista. Od ukupnog broja noćenja, 40% ostvarili su upravo gosti iz inostranstva a što je za 25% više nego u istom periodu prošle godine.

„Samo ovoga ljeta, pored gostiju iz evropskih zemalja, imali smo goste iz Rusije, Dubaia, Kuvajta, Australije i Saudijske Arabije i drugih zemalja. Svakako najviše straih gostiju u prvih šest mjeseci ove godine došlo nam je iz Hrvatske, Srbije i Slovenije te potom iz Austrije, Njemačke i Italije.“ pojašnjava Radošević.

U Banji Vrućici ističu da su veoma zadovoljni i radom otvorenog bazenskog kompleksa tokom ljetnje sezone kojeg su ove godine obogatili novim hidromasažnim bazenom prečnika 7 metara. Takođe, u „Banji Vrućici“ u toku je i izgradnja podzemnog tunela između hotela Kardial i hotela Srbija koji će umnogome olakšati kretanje gostiju u zimskom periodu koji predstoji.