Uz osvajanje šampionske titule Gorenje ponovo doniralo kućanske aparate ugroženima

Ekipa Rukometnog kluba Gorenje Velenje pobjednik je 48. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju. Prije svake utakmice, članovi kluba i rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić i Senjamin Burić, uručili su prigodne donacije kompanije Gorenje građanima koji su pogođeni prošlogodišnjim poplavama te je tako nastavljena prošlogodišnja akcija u okviru koje je Gorenje doniralo 250 hiljada eura pomoći stanovništvu iz cijelog regiona.

Direktor Gorenje Commerce d.o.o. te ujedno i predsjednik Rukometnog kluba Gorenje Velenje, Uroš Marolt, istakao je da je društveno odgovorno poslovanje veoma značajan dio poslovne filozofije Gorenja. “Kao regionalni lider u proizvodnji i prodaji bijele tehnike i malih kućanskih aparata, imamo veliku obavezu da doprinesemo građanima i njihovim lokalnim zajednicama i na taj način im se zahvalimo na povjerenju. Dobojski turnir koji je kao i Gorenje regionalni lider sa tradicijom, bio je idealna prilika da nastavimo naše aktivnosti na tom polju i posebno nam je drago što su sve donacije uručili braća Benjamin i Senjamin Burić čiji su sugrađani iz Maglaja također teško pogođeni prošlogodišnjim poplavama“, naveo je Marolt i podsjetio da je prošlogodišnja akcija uključivala i gratis popravke poplavljenih Gorenje aparata te donaciju 300 novih Gorenje aparata najugroženijim porodicama.

Gorenje aparate je građanima zajedno sa Benjaminom i Senjaminom Burićem uručivao kapiten ekipe, Niko Medved. “Radi se o vrlo lijepoj gesti kompanije Gorenje koja će sigurno vratiti osmijehe na lica ljudi koji su pogođeni prošlogodišnjim strašnim poplavama. Posebno nam je drago što je u ovoj akciji pomoć pružena i našem Maglaju i sigurno je to motiv više za nas da se u ime naših sugrađana, dobrim igrama na terenu zahvalimo kompaniji Gorenje“, rekli su braća Burić te dodali da je veoma značajno što Doboj i Bosna i Hercegovina imaju najjači rukometni turnir u regionu.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona ove godine slavi pola vijeka postojanja. Dobojski turnir je od male lokalne smotre rukometa na samom početku izrastao u najkvalitetniji i najcjenjeniji turnir u regionu te jedan od najkvalitetnijih u svijetu. Na turniru su do sada učestvovale ekipe kao što su Monpelje, Siudad Real, Barcelona, Gumersbah, Vesprem i Cehovski Medvedi, neki od najboljih svjetskih igrača kao što su Karabatić, Černišov, Vujović, Horvat i Šarić te priznata trenerska imena Dušebajev, Červar, Hasanefendić i mnogi drugi.

DSC_5121

DSC_1019

DSC_5054