Zeleno svjetlo za izletište na Vrbasu u Banjaluci

Veliko ostrvo na rijeci Vrbas u naselju Ada uskoro bi moglo postati još jedna destinacija u gradu koja bi privlačila turiste.

Naime, na ovoj lokaciji planirana je izgradnja kompleksa koji bi sadržavao: botaničku baštu, ugostiteljski objekat, površinu za javne manifestacije, igralište za djecu, piknik prostor, plažu, dajak marinu i zonu priobalnog zelenila.

Zeleno svjetlo za realizaciju ovog projekta dali su odbornici Skupštine grada, koji su na posljednjem zasjedanju usvojili zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na inicijativu za pokretanje postupka dodjele koncesije za realizaciju projekta “Ostrvo na rijeci Vrbas – TUK Stara Ada”.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović objasnio je da je preduzeće “Stara Ada” odlučilo da investira u razvoj turističko-ugostiteljske djelatnosti, te zatražilo koncesiju na zemljištu koje je u vlasništvu grada.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Dušan Čajić rekao je da je saglasnost grada potrebna kako bi investitor mogao dobiti koncesiju resornog ministarstva za realizaciju projekta.

Smatra da će ovi sadržaji predstavljati značajnu investiciju u gradu.

Pozitivno mišljenje za realizaciju ovog projekta dao je i Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa. Naveli su da predložene aktivnosti nisu u suprotnosti sa osnovnim mjerama zaštite propisanim Zakonom o zaštiti prirode za područja u kategoriji park-šuma.

Izvor – Glas Srpske

Foto – A.Čavić