“Prointer ITSS” uručio donaciju Roditeljskoj kući u Banjaluci

Povodom Međunarodne nedjelje djeteta i završetka „Prokids festivala“, direktor kompanije „Prointer ITSS“ Bojan Vujić posjetio je Roditeljsku kuću u Banjaluci i tom prilikom uručio donaciju od pet hiljada konvertibilnih maraka za potrebe njenog nesmetanog funkcionisanja.

Djeci koja borave u Roditeljskoj kući su poklonjeni tableti kako bi lakše prebrodili dugotrajan proces liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Direktor Prointera je istakao da je u Nedjelji djeteta posebno značajno da se i na ovakav način pokaže društvenu odgovornost.

„Prethodna tri dana smo mnoge mališane usrećili zahvaljujući organizovanju Prokids festivala. Ipak, znamo da nam se neki nisu mogli pridružiti. Zato smo danas ovdje i došli da im poželimo što brže ozdravljenje, ali i da konkretno pomognemo Roditeljsku kuću. Važno je što postoji, jer pomaže i djeci i roditeljima da lakše prebrode teške dane. Ne smijemo da zaboravimo na Roditeljsku kuću zato što je pravi primjer solidarnosti sa djecom i roditeljima koji prolaze kroz nimalo lak period u životu“, rekao je Bojan Vujić.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić rekla je da je Roditeljskoj kući svaka pomoć dobrodošla. Posebno se zahvalila kompaniji Prointer na vrijednoj donaciji.

„Finansijska pomoć nam je najpotrebnija i zato je posebno važno kada dobijemo ovako značajnu donaciju. Pomoći će nam da djeci i roditeljima lakše osiguramo sve što im je neophodno dok borave u Roditeljskoj kući“, istakla je Dijana Berić.

Zahvaljujući postojanju Roditeljske kuće, u kojoj borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, svakodnevno se obezbjeđuje kvalitetniji život pacijenata tokom njihovog liječenja, a njena blizina Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske doprinosi boljim rezultatima liječenja pacijenata.