Zaposlene u UniCredit Bank Banja Luka povodom Međunarodnog dana žena podržale rad nekoliko ženskih udruženja

Sa ciljem podrške projektima i aktivnostima posvećenim osnaživanju, umrežavanju i pružanju pomoći ženama u lokalnim zajednicama, UniCredit Banka Banja Luka odlučila je na inicijativu svojih zaposlenica da sredstva koja su ove godine namijenjena kupovini poklona povodom Međunarodnog dana žena preusmjeri na nekoliko Udruženja žena pod sloganom „Osnažujući jedna drugu stvaramo jednake prilike za svaku od nas”.

U UniCreditu vjerujemo da podržavajuća atmosfera i ravnopravno društvo koje cijeni vještine i stručnost žena mogu donijeti veći rast i prosperitet za sve nas, zato UniCredit Bank Banja Luka posvećeno i kontinuirano radi na podršci, isticanju i jačanju pozicije žene kroz globalne i lokalne programe razvoja i inkluzije. Zato danas, vjerujući u bolju budućnost za sve nas, slavimo snagu, odvažnost i istrajnost žena da savladaju sve izazove i ostanu posvećene onome što je važno i što istinski žele.

Zaposlene u UniCredit Bank Banja Luka ovim gestom žele da pošalju jaku poruku međusobnog osnaživanja i podrške drugim ženama koje kroz svoje aktivnosti i predan rad utiču na unapređenje uslova života različitih grupa žena u našem društvu.

UniCredit Bank Banja Luka u ove svrhe izdvojila je iznos od 5 000 KM sa namjenom podrške organizacijama koje rade u korist lokalne sredine, odnosno žena kojima je potrebna podrška i pomoć u različitim segmentima društva. Podršku i donacije dobiće udruženja koja su svojim aktivnostima i radom  doprinijela  umrežavanju i osnaživanju žena u različitim segmentima društva.

Sredstva će biti upućena Fondaciji „Ženski centar” Trebinje koja se zalaže za kontinuirano poboljšanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, te život bez nasilja. Podršku za svoje aktivnosti i radionice dobiće i Udruženje „Mama M” Bijeljina koje radi na unapređenu i očuvanju zdravlja trudnica i porodilja, zatim Udruženje „Romska djevojka – Romani Će” Prnjavor koje nastoji da unaprijedi položaj žena pripadnica romske populacije. Očuvanju tradicije starih zanata i vještina kroz svoje radionice i aktivnosti doprinosi Udruženje žena „Dvije ruke” Istočna Ilidža. Podršku Udruženju žena Srbac čije se članice bave različitim vrstama ručnih radova i izrade unikatnih predmeta zaposlene Banke pružile su kroz kupovinu ručno izrađenih Softe prirodnih sapuna koje izrađuje jedna od članica udruženja. Ovaj mirisni sapun upakovan u unikatno pakovanje pogodan za najosjetljiviju kožu, simbol je energije, domišljatosti i kreativnosti jedne žene, kao i naše međusobne podrške i razumijevanja.

Predstavnice  navedenih udruženja izrazile su zahvalnost i pozitivno iznenađenje povodom ovakvog gesta zaposlenica UniCredit Bank Banja Luka, te su iskoristile priliku da njima i svojim članicama zažele srećan praznik i uspjeh u provođenju aktivnosti koje imaju za cilj inkluziju i uspostavljanje jednakih odnosa između muškaraca i žena u svim sferama života i rada.