Vječiti kralj kiča: Pogledajte domove Donalda Trumpa

Osebujan karakter američkog biznismena, milijadera i trenutno političara Donalda Trumpa prati i njegove životne prostore. Naime, ovaj novoizabrani predsjednik SAD-a ima nekoliko luksuznih nekretnina, a javnosti je ponosno pokazao penthaus na Manhattanu u njegovoj kuli na 66. spratu.

Inspiracija za uređenje ovog ogromnog stana na tri sprata bila je ni manje ni više nego dvorac Versailles te je u skladu s tim prostor krcat mermerom i zlatom, oslikanim plafonima, skulpturama iz grčkih mitova, namještaja sa dekorima bogatim koliko to mogu biti. Kako je Trump ljubitelj umjetnosti ovaj stan je i raj za najstrastvenije kolekcionare. Dah oduzima i pogled na Central Park i gradske nebodere.

 Ovaj stan je trenutno dom Donalda i njegove treće supruge Melanije te njihovog sina Barrona.

S obzirom da je vjerovatnoća da vam se pogled zamuti na sam pogled Trumpovog blještavila velika, u Daily Mailu su se potrudili da ukažu na najzanimljivije detalje ovog enterijera.

Perfect symmetry: Candelabras, two candy bowls as well as a Vogue and Vanity Fair book are placed strategically on each  coffee table. On the ceiling is another classical reference. The chairs are Louis XIV-inspired, in common with the apartment

Melania's office: A Louis Vuitton case of jewelry sits on couch as a reproduction of Renoir's 'La loge' painting is hung from the wall above. The original is in the Courtald gallery in London. La loge means the theater box and some art historians argue that the woman represents a mistress rather than a wife being taken to the theater. Renior painted it aged 33, when he was in dire poverty, and it was exhibited in 1874 at the first Impressionist Exhibition in Paris. A rather more modern feature on her desk is colored pencils - possibly with her son in mind

Kako je zbog izbora Trump u centru pažnje više nego inače, američki mediji su se prisjetili njegovog intervjua koji je urađen u vikendici u Connecticatu 1987. za Neewsweek. Trump je tada bio u braku sa Ivanom Trump, a sa slika od prije skoro tri decenije može se vidjeti da je oduvijek volio pretjerano naglašenu estetiku.

Uređena u znantno “smirenijem” stilu u odnosu na sadašnji dom, omiljena vikendica Trumpovih odlikovala se živopisnim cvjetnim dezenom, kristalnim svijećnjacima i lusterima, oslikanim zidovima i teatralnim holom.