Mesingani detalji su ponovo u modi

Minimalizam je možda svuda oko nas ovih dana, ali to ne znači da se maksimalizam takođe ne bi trebao razmotriti. A kada već razmatramo gigantske poteze u domu, zašto ne bismo uveli i malo mesinganih detalja, baš kao što je to slučaj bio u veselim osamdesetim? Mesing je dovoljno odvažan i glasan, sa zaobljenim ivicama koje mu daju zabavan, ćudljiv osećaj. Možete ga koristiti i kao klasičan (a opet izdržljiv) komad nameštaja ili ga upotrebiti samo kroz detalje.

 

 

 

Najbolji dojam luksuza ostavljaju sjajne površine i stoga se danas često koriste u dizajnu interijera. Sjaj se može postići odabirom materijala ili načinom obrade. Sve donedavno, u dizajnu interijera najviše se koristio bakar jer je topliji od kroma, a suzdržaniji od zlata. Sada je popularan i mesing koji se upotrebljava za široku paletu predmeta – od svjetiljaka, preko stolića do sitnih ukrasa. Zlatna je svakako hit boja pa se sve češće koristi i za presvlake za sofe, a od materijala sjajne teksture najpopularniji je pliš.

 

 

Pri uređenju interijera treba samo paziti da se ne pretjera sa sjajnim površinama jer se onda ne postiže dojam luksuza – nego neukusa.