Vila inspirisana FORMULOM 1

Za neke, dom je jednostavno mjesto za život u privatnosti, dok je za druge dom svetilište njihovih strasti. Jedna nova vila u Dalasu potpuno se uklapa u drugu kategoriju.

Naučno-fantastični akcioni film iz 2010.godine, Tron: Legacy, nastavak klasika iz 1982, služi kao samo jedan izvor inspiracije za ovu vilu sa tri spavaće sobe, koja je trenutno na tržištu za 3,96 miliona dolara. Poput naučno-fantastične franšize, ova kuća od 420 kvadratnih metara nudi obilje inovacija iz „drugog svijeta“. Zamislite LED plutajuću kadu, kancelariju sa temom Formule 1 i trpezariju na otvorenom, plus TV od 75 inča koji se uzdiže sa poda.

Prodavac Majkl Šon Džekson kupio je kuću za 286.000 dolara 2018. godine. Izgradnja novog prebivališta završena je 2020. godine, koštajući Džeksona i njegovu suprugu Andreu ogromnih 1,35 miliona dolara. Džekson je rekao da su troškovi premašili sva očekivanja, jer je imao previše kreativne slobode. „Troškovi su se dramatično promjenili, jer sam imao pristup programima za 3-D dizajn sa kojima je moj prijatelj eksperimentisao. Nastavio sam da razmišljam i smišljam zabavne ideje, a one su se tako dobro testirale da sam morao da ih implementiram u stvarnu verziju“, rekao je on.

Kroz kuću se prostiru masivne italijanske porcelanske podne pločice, lusteri od kristala i murano stakla i detalji geometrijskog dizajna koji doprinose futurističkom izgledu i osjećaju.

Jedna od značajnijih kreacija uključuje veliki prilagođeni kauč u dnevnoj sobi. Ovde ćete takođe pronaći porcelanski kamin u skladu sa knjigama i, što je najupečatljivije od svega, beli Ferrari F8 Tributo Spider iz 2021.godine, izložen u sopstvenom staklenom staništu. Dok je automobil tehnički parkiran u garaži, veliki prozori koji su ujedno i zidovi prikazuju ga kao umjetnički objekat u galeriji.

​​Kuhinja podsjeća na nešto slično svemirskom brodu sa satensko-crnim dijamantskim panelima, pločama od kvarca i Miele uređajima. U blizini je igraonica ukrašena tirkiznim zidovima po mjeri i tepisima sa zebrastim dezenom. Prostor ima atmosferu 80-ih i prikazuje Džeksonovu sopstvenu kolekciju arkadnih igara, uključujući fliper i Gibson Custom Flying V gitaru. Ne treba zanemariti i primarni apartman, koji će učiniti da se osjećate kao da ste zakoračili u spavaću sobu u vili Versace.