Danas se obilježava Svjetski dan voda

Na Trgu Krajine, danas u 12.00 časova, biće upriličen program obilježavanja Svjetskog dana voda. Iz banjalučkog Vodovoda je saopšteno da ovogodišnje aktivnosti provode u okviru projekta “Sačuvajmo naše rijeke, sačuvajmo Vrbas”.

U programu obilježavanja Svjetskog dana voda učestvovaće učenici banjalučkih osnovnih škola, a kao posebni gosti nastupiće mališani Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Predstaviće se i banjalučki sportisti i klubovi čiji su sportovi u vezi sa vodom, tačnije rijekom Vrbas. Volonteri Centra za životnu sredinu dočaraće biološku raznovrsnost života koji nastanjuje rijeke našeg podneblja.

Predstavnici preduzeća Vodovod, kao domaćini, objasniće proces dobijanja higijenski ispravne vode za piće, te demonstrirati dio svojih svakodnevnih aktivnosti uz pomoć savremene mehanizacije koju pritom koriste.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Banjaluka i Aktiv direktora osnovnih škola banjalučke regije.

UN je 1993. godine proglasio 22. mart za Svjetski dan voda.

 

nezavisne.com