Uređenje malog stana: 18 kvadrata dobrih ideja i stila

Imamo utisak da je usavršavanje uređenja malih stanova postalo posebna vještina Šveđana. Stanovi skromne kvadrature koji oni urede izgledaju tako da dobijemo instant želju da se uselimo u te prozračne, ušuškane i savršeno moderne domove.

Ovaj stan ima 18 m² u koji su stali: kuhinjica sa dnevnom sobom, kupatilo, spavaći dio na galeriji, ali i komfor, stil i udobnost.

mali stan2

Raspored je zapravo sasvim jednostavan, kuhinja i kupatilo su grupisani na samom ulazu, a iznad je napravljena galerija na kojoj se nalazi krevet. Do njega vode strme i uske stepenice, koje izgledaju dosta neprivlačno za korištenje, ali napravljene su tako da obezbijeđuju pristojnu količinu prostora za odlaganje stvari.

spavaca soba mali stan

Ostatak prostora čini dnevna soba, sa bazičnim komadima namještaja: sofa, visoki trpezarijski sto za dvoje, dok je niša u zidu, skoro neprimjetna, dobila funkciju ormara. Dodatni prostor za odlaganje je komoda postavljena preko puta sofe, u bijeloj boji tako da se vizuelno stapa sa zidom. Zahvaljujući visokoj tavanici dnevna soba izgleda prostranije nego što zapravo jeste.

mali stan

Osim namještaja u bijeloj i sivoj boji, kao način vizuelnog povećanja prostora korištena su i ogledala na zidu i između kuhinjskih elementa.

kuhinja mali stan

Kao ultimativni trendovski detalj, tu su metalik detalji koji ne dozvoljavaju ovom svijetlom prostoru da postane monoton.

kupatilo mali stan

ormar mali stan