UniCredit Bank Banja Luka u okviru akcije “Zajedno za zajednicu, protiv pandemije“ donirala ukupno 85.000 KM

Zaposleni u UniCredit Bank Bank Banja Luka u okviru internog programa zajedničkog doniranja s ciljem pomoći najranjivijim kategorijama društva, pogođenim posljedicama pandemije COVID-19 za samo nekoliko dana uspjeli su prikupiti iznos od 35.000 KM. Od čega je 15.000 KM prikupljeno od ličnih donacija zaposlenih koji su pokazali veliku želju i spremnost da pomognu sugrađanima, dok je sa 20.000 KM ovu humanu inicijativu podržala UniCredit Fondacija.

Donatorska akcija “Zajedno za zajednicu, protiv pandemije“ pokrenuta je sa željom da se pomogne onim kategorijama društva koje su se i prije poteškoća izazvanih uticajem pandemije COVID-19, suočavale sa brojnim životnim izazovima. Ovom akcijom su zaposleni UniCredit Bank Banja Luka zajedno sa UniCredit Fondacijom obezbijedili novac za donaciju organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske.

„Drago nam je da je UniCredit prepoznao napore cjelokupne mreže Crvenog krsta Republike Srpske, kao i doprinos našeg osoblјa i volontera u borbi protiv pandemije Korona virusa. Svaka vrsta pomoći našoj organizaciji je više nego dobrodošla, posebno u ovim teškim okolnostima kada pandemija u našoj zemlji ostavlja veoma negativne socijalno-ekonomske posljedice i kada svakodnevno raste broj korisnika naše pomoći u skoro svim lokalnim zajednicama Republike Srpske. Ova donacija omogućiće nam da nastavimo kontinuitet isporuke prehrambenih i higijenskih paketa najugroženijim kategorijama zajednice“, rekla je v.d. dužnosti Generalnog sekretara Crvenog krsta RS, Snježana Kovač.

Pored donacije organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, UniCredit Bank Banja Luka izdvojila je 50.000 KM finansijske pomoći privredi putem Fonda solidarnosti Republike Srpske, s ciljem doprinosa smanjenju negativnih posljedica pandemije COVID-19.

„Ponosan sam jer je naš tim ponovo pokazao visok stepen empatije i solidarnosti sa sugrađanima i zajednicom u kojoj živimo i radimo. Mi u UniCredit-u vjerujemo da samo ako radimo prave stvari, možemo i poslovati dobro. Stoga smo u proteklom periodu poduzeli odlučne i sveobuhvatne mjere, prije svega na zaštiti zdravlja i sigurnosti naših zaposlenih i klijenata, te na pomoći klijentima koji su pogođeni posljedicama COVID-19 kroz odobravanje privremenih olakšica i posebnih mjera. U konačnici i kroz donacije, gdje smo se udružili kao pojedinci i institucija, kako bismo zajedno prikupili sredstva za pomoć Crvenom krstu RS kao vid pomoći socijalno najugroženijim kategorijama društva, ali i kroz donaciju Fondu solidarnosti kako bismo podržali brži oporavak privrede Republike Srpske“, izjavio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka, Gordan Pehar.

UniCredit Bank Banja Luka će nastaviti djelovati na najbolji mogući način u interesu svih strana i činiti pravu stvar!