Unesite dašak luksuza u vašu trpezariju

Trpezarije klasične linije sadrže uglavnom masivni trpezarijski sto, tapacirane stolice i natkasnu sa ogledalom ili slikom iznad. Preovladavaju tamne nijanse drveta i crnog sjaja ali se ovo pravilo u poljednje vrijeme mijenja.

 

 

Vizualizator: P'arch Solution

 

UDesign

 

Bež i bijela se sve češće pojavljuju u uređenju ovih linija tradicionalnog i romantičnog izgleda. Namještaj je zaobljenih ivica u pastelnim bojama.

Pošto je bez sumnje trpezarijski sto najvažniji komad namještaja u ovom prostoru, on može biti nešto što će biti baš po vašem izboru, po pitanju dizajna i dekora, odnosno nešto što će ostaviti snažan utisak na vas i vaše goste. Ipak, u odabiru trpezarijskog stola, trebalo bi da izbjegavate pretjerano kitnjasti dizajn, kako tvrde brojni dizajneri enterijera. Kada birate trpezarijski sto, jako je važno da vaš fokus bude na kvalitetu njegove izrade. Materijali poput  stakla ili kamena su u trendu i daju jednu posebanu dozu luksuza.

Poseban akcenat se stavlja na veliki luster koji se postavlja iznad srednjeg dijela stola.

 

Amin Elay

 

Pokazivanje ljubavi prema umjetnosti najviše će se istaći u vašoj trpezariji. Istaknuti kreativni rad će donijeti energiju prostoru, dok će sporiji ritam većine obroka u specijalnim prilikama, osigurati da vaše cijenjeno umjetničko djelo dobije divljenje koje zaslužuje. Pored prikazivanja onoga što volite, jako je važno da uzmete u obzir veličinu umjetničkog djela, time birajući šta će krasiti zidove u vašoj trpezariji. Kada želite da stvorite osjećaj izbalansirane vizuelne težine u prostoru, fokusirajte se na veće predmete, ili kolekcije nekoliko manjih, kojima ćete stvoriti galerijski zid, koji će upotpunjavati zid sa suprotne strane stola.

Dodavanjem biljaka u vaše trpezarije vaš prostor će biti upotpunjen.