Umjetnička transformacija hotelske sobe u svemirsku stanicu

Sanjate li o letu u svemir, slobodno možete prekinuti maštanje ili planiranje puta. Jedno bi vam hotelsko iskustvo, naime, moglo priuštiti ovo nadnaravno iskustvo i dati vam do znanja kako bi otprilike izgledao boravak u svemirskoj stanici.

Riječ je o hotelu Grand Kameha u Zürichu koji je nedavno javnosti otkrio svoj jedinstveni Space Suite apartman. Njemački umjetnik i budući astronaut Michael Najjar zaslužan je za dizajn i kompletnu transformaciju hotelskog apartmana, a misija je bila kreirati prostor koji će gosta natjerati da zaboravi kako se nalazi na zemlji. Svemirski motivi prekrivaju većinu površina u sobi, pri ulasku se gostima obraća automatski glas koji daje uputstva kako rukovati pojedinim elementima, dok su prozori zamijenjeni reflektirajućim zrcalima. Spavaća soba je zaštićena transparentnim folijama koje propuštaju svjetlost unutra no blokiraju pogled van, dok je krevet možda i najfascinantniji komad u apartmanu. Crn i pravokutan, izgleda kao da lebdi u bestežinskom stanju.

 

kameha grand zürich

Gostima je na raspolaganju i knjižnica sastavljena od audio knjiga, znanstvenih radova i romana s putovanjem u svemir kao tematikom, dok umjetnička djela koja krase prostor potpisuje sam dizajner. Valja spomenuti i emitovanje s Međunarodne svemirske postaje i direktni link na NASA TV. Cijena, očekivano, nije mala. Za ovakav neobičan koncept moraće se izdvojiti čak 2.000 funti po noći, a ciljana skupina su ljubitelji umjetnosti i avanturisti. Da priča bude bolja, gosti će imati mogućnost provesti sat vremena u Airbus A320 simulatoru leta te te će moći upoznati i samog dizajnera enterijera u njegovom berlinskom studiju.

 

kameha grand zürich

kameha grand zürich

kameha grand zürich

kameha grand zürich

kameha grand zürich

kameha grand zürich

Izvor – buro247.hr
Foto: Kameha Grand Zürich