Pogledajte kako izgleda vila bosanskog biznismena iz SAD koja vrijedi 53 miliona dolara

Hacienda de la Paz naziv je vile koja se prostire na više od 15,5 hiljada metara kvadratnih u predgrađu Los Angelesa, Rolling Hillsu, vrijednosti 53 miliona američkih dolara.

Vilu je prije 17 godina izgradio biznismen John Z. Blažević, porijeklom iz BiH, koji živi i radi u Californiji. Vlasnik je kompanije “Contessa Premium Foods” koju je osnovao 1984. godine.

Vila posjeduje i podzemni dio od 9,4 hiljade metara kvadratnih koji se ne koristi za življenje, ali sadrži unutrašnji teniski teren kao i tursko kupatilo koje se prostire na više od 3.000 metara kvadratnih.

Dizajnirao je arhitekta kraljevske španske porodice Rafael Manzano Marcos.

U kući se nalazi veliki broj televizora, a savremena tehnologija se može sakriti tako da vila izgleda uređena u antičkom stilu.

Van kuće nalazi teniski teren koji se pretvara u salu za bal, bazen, šetalište sa zelenilom i prostore za odmor, dok su unutrašnje prostorije prostrane i uređene u stilu Maroka, Španije, Portugala i Turske.

Blažević je odlučio prodati vilu, u kojoj su se održala brojna vjenčanja poznatih osoba, kako bi putovao sa svojom suprugom i provodio vrijeme sa svojom porodicom u Hrvatskoj i BiH.

Izvor – Nezavisne Novine