Umičević upozorava: Zakažite vanrednu sjednicu o stanju u sportu Banjaluke koji je na infuziji

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i ugledni privrednik i sportski radnik, zatražio je da bude zakazana hitna i vanredna sjednica gradskog Parlamenta na kojem bi se raspravljalo o stanju sporta u Banjaluci, koji se nalazi u velikim problemima, prije svega zbog nemogućnosti finansiranja, zbog čega bi mnogi klubovi mogli čak i da se ugase.

Naime, na internet stranici Grada Banjaluka objavljen je Program razvoja sporta Grada Banjaluka sa priroritetnim oblastima finansiranja za 2024. Godinu, u kojem se može vidjeti koliko sredstava je planirano sa koji klub.

“Želim da zamolim Kolegijum skupstine Grada da to prioritetno stave kao tačku dnevnog reda, jer su dugovi sportskih klubova toliki da su pred gašenjem. Prvi kvartal je već prošao, a nisu isplaćena sredstva za taj kvartal, jer nije usvojen Program razvoja sporta. Sport u Banjaluci je momentalno na infuziji, kod velikog broja ljudi, entuzijasta, donatora koji vole sport nestaje volje i sredstava da sve finansiraju”, upozorio je Umičević, koji je nadaleko poznat kao jedan od najvećih pojedinačnih donator sporta, a angažovan je i volonterski u rukovodstvima više sportskih klubova i saveza, sa samo jednim ciljem, da pomogne sportu Banjaluke i Republike Srpske koliko god je to moguće više.

S tim u vezi, Umičević je istakao da je trenutna situacija takva da igrači moraju napuštati stanove u kojima borave, a restorani su prestali da omogućuju ishranu igrača, upravo zbog neizmirenih računa.

“Stanje je alarmantno, a novac postoji, samo bi trebalo da Kolegijum predloži tu tačku dnevnog reda da bi odbornici mogli to da usvoje. Zamoljavam kolege da napravimo hitnu vanrednu sjednicu zbog pitanja sporta i da što je prije moguće dođe do isplate sredstva klubovima”, poručio je Umičević, koji je i na ovaj način, po ko zna koji put do sada pokazao o koliko društveno odgovornom čovjeku se radi i koliko mu je stalo do toga da sport i sportski klubovi opstanu, da se takmiče, da privlače mlade sportiste i promovišu Banjaluku i našu Republiku Srpsku na najbolji mogući način.

N.Sp.