Uvijek dobri domaćini: “Bema” ugostila mališane iz vrtića “Zabavniq”

Tvornicu obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, i koja ove godine obilježava dvije decenije veoma uspješnog rada, konstantno organizovano posjećuju mališani iz vrtića i učenici osnovnih škola iz Banjaluke i šire regije, koji žele da se upoznaju sa tim kako funkcioniše ova velika fabrika, kako se to prave cipele, prije svega kako se to prave nadaleko poznate “Bemice”, koje veliki dio dječice obožava da nosi.

Svima njima, “Bema” svaki put bude dobar domaćin, tako da mališani odu zadovoljni, vide sve ono što su željeli da vide u tvornici, saznaju nešto novo, a dobri domćin Marinko Umičević za sve njih uvijek pripremi neko iznenađenje, od nekih poklončića do slatkiša i sokića, tako da mališani odu još zadovoljniji i srećniji. Tako je bilo i danas, kada su pogon “Beme” u Banjaluci posjetili mališani iz banjalučkog vrtića “Zabavniq”.

“Mališani iz ovog vrtića su se upoznavali sa raznim zanimanjima i zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ih ugostimo i pokažemo im naš zanat. Drago nam je kad vidimo osmijehe na dječijim licima, jer im je ovo bila prva posjeta nekoj fabrici, a naše radnice su se kao i uvijek potrudile da im pokažu kako nastaju cipele. Mališane je zadivila njihova spretnost i brzina, a oni u naš pogon uvijek unesu odličnu atmosferu. Pokazali smo im i našu prodavnicu i počastili ih užinom”, rekao je Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, koji se veoma rado odazove svakoj molbi vrtića ili škola da djeca obiđu njihov proizvodni pogon. Umičević, koji je nadaleko poznat kao uspješan i iskusan privrednik, izrazio je nadu da su danas bili dobri domaćini mališanima.

“Vjerujemo da su nešto naučili, a Tvornica obuće “Bema” će ih uvijek rado dočekati”, poručio je Umičević, koji I ovim primjerom pokazuje izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, kao i tvornica na čijem je čelu skoro pune dvije decenije.

Pored toga, važno je naglasiti i da Marinko važi za istinskog humanistu i čovjeka velikog srca koji je u svakom trenutku spreman da pomogne kako običnog čovjeka, tako i grupe i organizacije ljudi, udruženja i kolektive iz oblasti sporta, kulture, a posebno višečlane porodice i uspješne mlade ljude, na čemu mu mnogi mogu samo pozavidjeti, posebno oni koji imaju daleko više mogućnosti. E zato je Marinko jedan, jedini i jedinstveni, kojem ogovaranja i zluradi komentari zavidnih ljudi na društvenim mrežama ili nekim medijima nikada nisu, niti će moći nanijeti bilo kakvu štetu. Jer, onaj kojeg vole djeca je, vjerujte, istinski dobar čovjek i to niko osim djece ne može bolje procjeniti. Samo naprijed druže Marinko.

N.Sp.