Umičević povodom sto dana Vlade: Podrška premijeru Viškoviću i Vladi RS

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, uspješni i iskusni privrednik koji u realnom sektoru radi skoro pet decenija, je povodom navršavanja sto dana rada da Vladi Republike Srpske solidnu četvorku za postignute rezultate u tom periodu.

Naime, upravo ovih dana se navršilo sto dana rada Vlade Republike Srpske, koji može, a i ne mora biti neko mjerilo da se ocijeni rad Vlade, koja je, važno je naglasiti, kao i uvijek formirana u rekordnom roku.

“A samo jedna digresija da je Vlada FBiH već šest godina bez pola ministara, radi kako radi, nikome to ne smeta, ali to je njihova stvar. Ja kao čovjek koji 47 godina radi u realnom sektoru i tehnički sam direktor jedne od najvećih firmi u Republici Srpskoj smatram da sam mjerodavan i objektivan po pitanju ocjene rada Vlade, a ne kao pojedini analitičari koji nikad nisu glavicu luka posadili, ali su zahvaljujući društvenim meržama postali neko i nešto, a samo pametuju da bi bili nekon interesantni nekoliko minuta”, iskren je, kao i uvijek, Umičević. Prema njegovim riječima, sadašnja Vlada RS na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem je za prvih sto dana rada zaslužila solidnu četvorku. S tim u vezi, rekao je da je Vlada Srpske prvi put na ovim prostorima pokazala visok nivo morala, sa predsjednikom na čelu, gdje su dva ministra odmah na početku, po Umičevićevom mišljenju i neopravdano, podnijeli ostavke iz moralnih razloga, a što se desilo prvi put na ovim prostorima.

“Vlada je nastavila da radi svoj posao, samo što mi Srbi često zaboravljamo šta je sve urađeno pa nas treba podsjećati. Mudra je bila odluka predsjednika Republike Milorada Dodika da nastavi kontiinuiran rad i na čelu Vlade ostavi agilnog premijera Radovana Viškovića, tihog , nenametljivog, ali odgovornog i sposobnog lidera koji je prije svega patriota. U ovim teškim vremenima Vlada je pronašla način da poveća penzije i to drastično, da zadrži likvidnost, da izdvoji rekordna sredstva za poljoprivredu jer bez hrane nema ni društva, redovno isplaćuje penzije i plate. Vlada RS je napravila povoljan ambijent i za privredu i u doba korone spasila privredu RS, a raznim podsticajima je nastavila i dalje da ulaže u njen razvoj. Tako da lično smatram da moramo dati podršku premijeru Viškoviću, mada ja ne bih bio ja kada ne bih rekao da moramo više pažnje posvetiti sportu i resornom ministarstvu i da tu moramo izdvajati veća sredstva”, dodao je u svom stilu Umičević, koji je nadaleko poznat kao uspješan privrednik, priznati sportski radnik i poznati humanista, koji je uvijek spreman da pomogne i podrži, posebno mlade i vrijedne ljude. Prema njegovim riječima, nema promocije društva bez sporta i kulture, a to je i ulaganje u omladinu koja se na taj način sklanja sa ulice i tako se utiče na njihov zdrav razvoj.

“Trebalo bi dati punu podršku premijeru i ministrima, konstatacija zlonamjernih pojedinaca da neki ministri nisu vidljivi ne stoji i ne slažem se s tim jer bolje da nisu vidljivi, a da rade svoj posao i da su na terenu, nego kao neki direktori javnih ustanova koje ja zovem barbike, non stop su u medijima a njihov rad je upitan. Zato, poštovani i dragi permijeru, imate svoj put i podršku i da nam bude uspješno u daljem radu jer u ova teška vremena kad se svjetska ekonomija uzdrmala nije mala stvar voditi jednu malu, a veliku Republiku Srpsku”, naveo je Umičević u izjavi za banjaluka.net.

N.Sp.