Namještaj iz Fojnice dobio dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) dobila je dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu namještaja u Kelnu. Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije linije Primum collection 2016, dizajnirane i proizvodene u tvornici namještaja u Fojnici, a koja je danas premijerno predstaljena na štandu MS&WOOD-a ovog prestižnog sajma.

Stolica i sto fojničkog proizvođača čiji dizajn potpisuje dizajner Avdo Avdagić, nagarađena je u kategoriji Iconic Awards: Interior Inovation.

http://www.mcm.ba/wp-content/uploads/2016/01/stolica4.jpg
«Ovo je veliki uspjeh za cijelu bh. industriju namještaja, Fojnicu i, naravno naš MS&WOOD. Pokazali smo još jednom cijelom svijetu da smo u stanju osmisliti, dizajnirati i proizvesti namještaj najzahtjevnijih standarda i najvišeg cjenovnog ranga. Ovo je ujedno i posljednja, treća faza razvoja našeg MS&WOOD-a, jer nakon restruktuiranja iz neperspektivne proizvodnje žice u proizvodnju namještaja, potom ovladavanja tehnološkim procesima i kvalitetom koji su nam donijeli gotovo stopostotni izvoz našeg namještaja u 40 zemalja svijeta, uspješno smo okončali treću fazu razvoja a to je vlastito dizajniranje i proizvodnja namještaja najvišeg ranga kvaliteta za domaće i svjetsko tržište. Naše nagrađene stolice i sto su 100% «Create and made in BiH», kazao je tom prilikom Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

http://www.mcm.ba/wp-content/uploads/2016/01/unspecified.jpg
Stolice i sto iz kolekcije Primum su spoj vrhunskog dizajna, najsavremenije tehnologije i sigurne majstorske ruke. Nagrade Iconic Awards: Interior Inovation dodijelio je žiri u sastavu Barbara Friedrich iz njemačkog časopisa A&W Architektur & Wohnen Hamburg, Andrej Kupetz izvršni direktor Njemačkog udruženja dizajnera Frankfurt am Main, Giulio Ridolfo dizajner iz Udina – Italija,  Gerhard Wolf vlasnik Funktion Möbel iz Darmstadta – Njemačka.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hala 2.2. Stand M-026 na kojem se nalaze nagrađene stolica i stol, kao i ostali namještaj nove linije Primum Collection 2016.

http://www.mcm.ba/wp-content/uploads/2016/01/stolica.jpg

http://www.mcm.ba/wp-content/uploads/2016/01/sto.jpg

Izvor – Agencije