Umičevićeva društvena odgovornost nema kraja: “Bema” podržala donatorsku modnu reviju “Srpska svadba”

Donatorska modna revija „Srpska svadba“, koja je održana protekle sedmice u Kulturnom centru Banski dvor u organizaciji Fondacije „Srpska kuća“, predstavila je kreacije koje su formirane uz pomoć donacija i poklona brojnih prijatelja i saradnika Fondacije, među kojima je bila i Tvornica obuće “Bema”, na čijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević.

Ovaj uspješni privrednik je nadaleko poznati humanista i čovjek velikog srca, koji ne propusšta ni jednu priliku da podrži humanitarne akcije i da pokaže svoju društvenu odgovornost i društvenu odgovornost tvornice koju uspješno vodi i koja zapošljava oko 1.200 radnika.

Naime, svečane haljine i odijela donirane su JU Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješevic’ i JU ‘Srednjoškolskom centru’ Banjaluka, dok su vjenčanice uručene Gradskoj upravi za potrebe manifestacije kolektivnog vjenčanja.

“Zadovoljstvo nam je što smo dio ove humanitarne manifestacije, koju je Tvornica obuće “Bema” podržala finansijski i u vidu donacije 15 pari obuće. Rad Fondacije „Srpska kuća“ zaslužuje punu podršku cijelog društva. Donatorskoj večeri odazvale su se brojne zvanice iz političkog, kulturnog i privrednog života i žao mi je što iz zdravstvenih razloga nisam mogao da prisustvujem, ali Fondacija „ Srpska kuća” uvijek može da računa na moju i podršku Tvornice obuće „Bema“”, rekao je Umičević. On je dodao da se radi o Fondaciji zahvaljujući kojoj je do sad krov nad glavom dobilo 16 djece iz socijalno ugroženih porodica u Republici Srpskoj.

“To je rezultat prve uspješne godine projekta “Srpska kuća naš zalog za budućnost”, koji je pokrenut s ciljem rješavanja stambenog pitanja višečlanim, socijalno ugroženim porodicama u Republici Srpskoj”, dodao je Umičević.

Podrškom ovakvim manifestacijama, “Bema” i Umičević sup o ko zna koji put pokazali da imaju izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, da su spremni da pomognu u svakom trenutku, da im je humanost drugo ime, na čemu im mnogi mogu samo pozavidjeti, odnosno mnogi bi mogli pokazati da mogu tako i slijediti primjer “Beme” i Marinka.

N.Sp.