Tvornica otvorena za sve: Osnovci iz škole “J. J. Zmaj” posjetili “Bemu”

Tvornicu obuće “Bema“ Banjaluka, koju skoro već dvije decenije putem uspjeha vodi njen tehnički direktor Marinko Umičević, danas je posjetilo oko 60 učenika osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”.

Učenici trećeg razreda ove banjalučke škole imali su priliku da prođu kroz pogon “Beme” i upoznaju se sa kompletnim procesom proizvodnje.

“Posebno zadovoljstvo nam je što su djeca pokazala veliko interesovanje za naš rad, a mi smo se potrudili da im odgovorimo na sva pitanja. Obišli su i našu prodavnicu koja se nalazi u sklopu fabrike i ispričali nam da dolaze sa roditeljima, kupuju i rado nose naše poznate “Bemice”. Drago nam je što mlade generacije učimo koliko je važna domaća proizvodnja. Za kraj posjete smo ih poslužili užinom i zahvaljujemo im se na posjeti, naša vrata su im uvijek otvorena.

”, rekao je Umičević, koji je najzaslužniji za pozitivan imidž ove uspješne tvornice, koja se pozicionirala u sami vrh društveno najodgovornijih preduzeća u Republici Srpskoj. Pored izuzetzno visokog stepena društvene odgovornosti “Beme” i Umičevića, treba dodati i da je ova fabrika jedan od najurednijih poreskih obveznika, i platiša uopšte, te je riječ o tvornici koja je i prethodnu godinu poslovala pozitivno, povećala plate za svojih oko 1.200 radnika, povećala realizaciju, dobit, a nikome nije ostala dužna niti jednu marku. Upravo to je odlika uspješnih I odgovornih menadžera, kakav je Umičević svakako, a što je i dokazao u “Bemi” posljednjih skoro dvije decenije, kada je ova tvornica izrasla u istinskog privrednog giganta i jednog od simbola domaće privrede.

N.Sp.