Tropska vrelina modernih enterijera

Trendovi dolaze i prolaze, a neki klasici ostaju isti. Tačnije, manje-više isti, jer uvijek postoje neki moderni detalji i dodaci koji stvari čine uzbudljivijim i drugačijim. Upravo to se desilo i sa takozvanim tropskim dizajnom enterijera. Nastao iz modernizma, moderni tropski stil uzima elemente iz domova u vlažnoj tropskoj klimi dizajniranih za život u zatvorenom i na otvorenom.

Namještaj sa čistim linijama i drvenim okvirima susreće se sa organskim materijalima i živim bojama inspirisanim bujnim ostrvskim okruženjem. Drugim rječima, ovakvi enterijeri na sebi nose natpis “odmor” i vjerovatno su zbog toga izdržali test vremena i stalne promjene trendova.

PUNO BILJAKA I ORGANSKIH MATERIJALA
Nijedan tropski moderni enterijer nije potpun bez palmi, raskošnih biljaka i druge tropske flore. Ovo je element koji jednostavno odmah upada u oči, pa je uvek dobro oživjeti svoj dom pomoću saksijskih biljaka, egzotičnih orhideja i vaza punih kamenčića i školjki.

RATAN, TRSKA, BAMBUS…
Ukoliko u svom domu želite moderan tropski stil, onda znajte da vam je neophodan namještaj od pruća, bambusa ili ratana. Ovi elegantni, udobni i održivi organski materijali se osjećaju podjednako dobro kao što izgledaju, posebno kada su oštro bijele, kobalt plave ili nježno zelene boje.

 

PALMA KAO NEZAOBILAZAN MOTIV
Motivi palmi su jedna od najpoznatijih komponenti tropskog modernog dizajna. Napravite poseban tropski izgled doma sa tepihom, prostirkama ili jastučnicama koje će na sebi imati motiv palme, ili tapetama koje mogu stvoriti osjećaj da se nalazite u tropskom raju.

 

PALETA INSPIRISANA PRIRODOM
Priroda stvara najugodnije šeme boja, i to je posebno tačno ako želite da svom domu podarite malo moderne tropske atmosfere. Prigušene nijanse zelene, plave i krem boje zajedno sa obaveznom oštrom bijelom su neizostavan detalj ovih domova.

 

ELEGANTAN NAMJEŠTAJ SA DRVENIM OKVIROM
Iako tropski moderan dekor obuhvata retro akcente, većina preljepih enterijera u ovom stolu preferira moderan namještaj kako bi stvari izgledale savremeno ali i elegantno. U te svrhe najbolje je koristiti elemente sa bogatim drvenim okvirom, a za akcente koristiti zlato ili nerđajući čelik.

 

MOJ ENTERIJER