Idealne klupe za manje i veće hodnike

Ulazni prostori su najčešće mali i zbijeni, nerijetko zagušeni prvelikim cipelarima i ormarima.

Uobičajni komadi kojim se ulazni hodnici opremaju su cipelari/ormari, čiviluci, konzolni stolovi i klupe. Ovdje ćemo se malo više baviti klupama, kao odličnom rješenju za manje i veće ulazne prostore.

Klupe za hodnike uglavom se izrađuju od drveta ili iverala, a osim osnovne funkcije, klupe su odlično rješenja ze odlaganje obuće i drugih sitnica.

Mada, bez klupe u hodniku se zaista može, sigurno je nećemo uvijek koristiti pri obuvanju, a ako nam je potrebno više mjesta za odlaganje onda je bolje odlučiti se za neki ormar.

Međutim, klupe za ulazne prostore biraju oni koji žele da se toplina i domaćinska atmosfera osjete u njihovom domu odmah s ulaznih vrata. Takođe, hodnici su prostori komunikacije, te su kao takvi često zanemarani, a klupice im daju efekat uređenosti i elegancije.

Zavisno od toga koliko vam je potrebno mjesta za odlaganje, odnosno da li imate dodatni cipelar, možete birati klupe sa zatvorenim ladicama (koje se otvaraju naprijed ili odozgo), otvorene, poluotvorene, mogu biti u sklopu većih cipelara ili sa nadograđenim vješalicama za kapute….

Trebala bi nam čitava čitava vječnost da opišemo kakve sve klupe za hodnike mogu biti i na koji način ih koristiti, ali puno lakše je da pogledate sve primjere koje smo našli.

Od ručno pravljenih klupa od ostataka drvene građe, preko minimalističkih primjeraka nekih poznatih proizvođača do prenamijenjih komada starog namještaja… sigurni smo da neku od ovih možete zamisliti u svom hodniku.

drvena klupa za predulaz

klupa hodnik

klupa i cipelar

klupa sa ladicom

klupa u sklopu ormara

klupa za hodnik

klupa za obucu

klupa

klupica za predulaz

moderna klupa

prenamijenja klupa zahodnik

rucno pravljenja klupa za hodnik