Svečano otvorena industrijska pekara Žitoprodukt

Član predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas je u Banjaluci svečano pustio u rad industrijsku pekaru Žitoprodukt, čime su stečeni uslovi za zapošljavanje više od 200 ljudi.

Ivanić je rekao da ovakvi događaji pružaju nadu i osjećaj da se može desiti nešto pozitivno u oblasti privrede i ekonomije.

“Ovaranje industrijske pekare predstavlja novi početak Žitoprodukta, firme koja je bila simbol Banjaluke i nadam se da će to postati ponovo. Vrijeme koje dolazi biće vrijeme firmi koje nisu na budžetu već firmi koju su mukom i teškoćama uspijevale da dođu do tržista, ostanu na njemu i biće trajnije, stabilnije i uspješnije”, istakao je Ivanić.

Predsjednik Uprave Žitoprodukta Slaviša Krunić rekao je da je cilj Žitoprodukta da opet zauzme poziciju lidera na tržištu, koju je imala osamdesetih godina prošlog vijeka.

“Prije samo godinu dana Žitoprodukt je bila kompanija koja nije imala budućnost, viziju, radnike niti mašine. Trenutno je zaposleno 70 radnika, a otvaranjem maloprodajnih objekata u naredne dvije godine zaposlićemo oko 400 radnika. Kapacitet nove pekare je oko 30 hiljada hljebova za 24 sata, a u nju je dosad uloženo 12 miliona KM”, rekao je Krunić te izrazio zahvalnost bankama bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće.

On kaže da su vrata  kompanije otvorena za sve one koji žele da se vrate, čije su porodice izgradile ovu fabriku i u to vrijeme činile da bude lider na našem tržištu.

c9023dfa-8d83-4298-a011-79d6f2a896fb

323cb783-af92-4ee2-99f2-60b61a2b4d50

aaaaaaaaaaaaa