Sarajevo Business Forum: Prestižna nagrada za Žitopeku

Maloprodajni pekarski lanac Žitopeka Banja Luka dobitnik je prestižnog priznanja „Nova firma godine“, dodijeljenog danas u Sarajevu, u okviru Sarajevo Business Foruma.

Podsjetimo, u novembru 2015. godine otvaranjem savremene industrijske pekare, uz već ranije pokrenutu mlinsku proizvodnju Žitoprodukta, zaokružen je kompletan proizvodni proces brašna i pekarskih proizvoda, čime su stečeni uslovi za širenje maloprodajnog lanca pekara Žitopeka na 12 objekata, uz dodatna 4 koja će biti otvorena u narednim sedmicama sa 60 novozaposlenih.

Dvogodišnji razvojni plan predviđa ukupno 40 maloprodajnih objekata s više od 500 novih radnih mjesta.

U samo mjesec dana, ovo je treća međunarodna nagrada za kvalitet Žitopekinih proizvoda. Na ovogodišnjem novosadskom sajmu poljoprivrede, Žitopeka je dobila Zlatnu nagradu za proizvod „Hljeb od koprive“, dok je Srebrna nagrada dodijeljena za proizvod „Polubijeli Žitoprodukt hljeb“. Kvalitet Žitopekinih pekarskih proizvoda je neupitan, s obzirom da se u izradi koriste najkvalitetnije mlinske sirovine Žitoprodukta, koji je na istom sajmu nagrađen sa tri prestižne zlatne medalje, i to Veliko zlato u tri kategorije proizvoda brašna.

SBF2a