Super jahta – prava palata na vodi

Na sajmu nautike u Monaku ove godine predstavljena je “Simetrija” – jahta koja je odmah postala san svih bogataša!

80 metara dugačka plutajuća grdosija, koja je svjetsku premijeru doživela u septembru ove godine, prema mnogima predstavlja savršenstvo u svijetu nautike.

Sa dizajnom koji svakako mijenja pravila igre, ova jahta je dizajnirana od unutra ka spolja. Zbog specifičnog dizajnerskog rješenja i kako je svaki dio u simetriji, ovaj luksuzni brod nosi ime “Simetrija”.

Simetrija će imati 994 metara kvadratnih prostora u koje spadaju i bašta, bibilioteka, privatni spa centar, bazeni sa slatkom i slanom vodom.

Super jahta (foto:Sinot)

Dužina ove jahte je 180 metara i može da ugosti preko 80 ljudi.

“Simetrija” pruža dovoljno prostora za 48 članova posade i 34 gosta kojima na raspolaganju stoji šest tematskih paluba, pri čemu svaka ima svoju specifičnu funkciju i karakter.

“Plaža” paluba ima očiglednu svrhu, sa ležaljkama za sunčanje i bazenom sa slanom vodom. “Gostinjska paluba” ima bazen sa staklenim dnom, kao i nekoliko prostranih VIP soba, sa privatnim ložama i balkonima.

Super jahta (foto:Sinot)

“Hotel paluba” ima nekoliko impresivnih osobina, poput prostranog spa centra, trpezarije, lože, bara, bašte, teretane i predivnog bazena na otvorenom. Putnici će svakako uživati na ovoj palubi, dok se na “donjoj palubi” nalazi igraonica za djecu, koja je takođe očarava, baš kao i svaki drugi dio ove jahte.

Za vlasnike jahte tu je “vlasnička paluba” kooja ima privatnu kabinu, privatni spa, kancelariju, biblioteku, nebesku ložu i otvorenu terasu sa ležaljkama i foteljama, koju krasi infiniti fontana.

https://www.youtube.com/watch?v=kIsp9nQf8RY

Izvor – blic.rs