Stevie Wonder je upravo kupio vilu Bel Air vrijednu 14 miliona dolara od saudijskog princa

Kuća od 2000 kvadratnih metara u mediteranskom stilu ima 11 spavaćih soba i 15 kupatila.

Sa pogledom na okolne planine i sjenovite kanjone, kuća u mediteranskom stilu nalazi se u Bel Air Crestu, ekskluzivnoj zaštićenoj zajednici, u kojoj su živjeli mnoge poznate ličnosti poput NBA zvijezde Entonija Dejvisa, Kim Kardašijan i Kanje Vesta.

 

Pronicljivi posmatrači nekretnina možda se prisjete da 71-godišnja muzička ikona nije nova u zajednici Bel Air Cresta. Posljednjih nekoliko godina on i njegova supruga Tomika Brejsi iznajmljuju još jednu ogromnu vilu u istoj enklavi — kuću koja se nalazi odmah pored glavne rezidencije Gordona Remzija u Los Anđelesu.  Dok je Vonderova nova vila udaljenija od Remzija, još uvijek je na pješačkoj udaljenosti od obroka svjetske klase. A sa skoro 2000 kvadratnih metara životnog prostora, sigurno će biti potrebno dovoljno hodanja da bi se podstakao zdrav apetit. Vila ima 11 spavaćih soba i 15 kupatila, pridružene prostorije za osoblje i vinski podrum od 2.550 boca. Iako je izgrađena 2009. godine, njena bež fasada podsjeća na vintage vile iz 90-ih godina prošlog vijeka.
Luksuzna vila je 2012. godine prodata za 13,3 miliona dolara princu Mohamedu bin Fejsal bin Saudu Al Saudu, koji je bio prestolonasljednik Saudijske Arabije od 2005-2011. Njegovo Visočanstvo je kuću kupio kao samac, iako se 2013. oženio princezom Madavi bint Abdulah bin Abdulaziz Al Saud. Par očigledno nije provodio mnogo vremena u Bel Airu – tokom posljednjih nekoliko godina, džinovska kuća je izdata u zakup za 75.000 dolara mesječno.

Pozicionirana na kraju tihe slijepe ulice, kuća pod uticajem Toskane nalazi se iza gvozdenih kapija. Na ulazu se nalazi garaža za tri automobila i dodatni prostor za još nekoliko vozila.

Dvostruka ulazna vrata vode u predsoblje koje se uzdiže na dva sprata, a na vrhu se nalaze krovni prozori koji stvaraju eteričnu atmosferu. Podovi od kamena se prostiru u više dnevnih soba. Tu je i svečana trpezarija za 12 osoba koju krase dva luksuzna lustera. Vila ima kancelariju i biblioteku u bež tonovima i kamine, dok je velika kuhinja opremljena visokokvalitetnim uređajima od nerđajućeg čelika i ostrvom sa bež granitnim pločama.

Glavni apartman ima privatnu terasu sa dovoljno prostora za intimne večere sa pogledom na nerazvijena brda. Radi praktičnosti, lift obložen drvetom opslužuje sva tri nivoa kuće.

Pored predivnog enterijera, vila ima i impresiven eksterijer. Infinity bazen ima umetnuti spa centar. Dok se imanje prostire na više od pola hektara, kuća zauzima značajan dio parcele ali ipak, postoji mnogo travnatih igrališta i prelijepa zrela stabla koje čine da imanje izgleda kao park.

Pored nove vile u Bel Airu, značajan portfolio nekretnina Stivi Vondera i dalje uključuje imovinu u dolini San Fernando u Los Anđelesu, dvije kuće u Holivud Hilsu i imanje u Alpineu u Nju Džersiju.