Stepeništa od prirodnog „BX Kamena“ investicija u kvalitet i dugotrajnost

Stepeništa su nezaobilazan funkcionalni arhitektonski element, a obložena kamenom postaju i ukrasni detalj. Oduvijek su se smatrala veličanstvenim umjetničkim djelom.

Vanjske stepenice od prirodnog kamena daju nevjerovatnu dozu estetike i funkcionalnosti, održavanje je pojednostavljeno, a vizuelni utisak svakako je neprevaziđen. Ova vrsta proizvoda godinama ne gubi na popularnosti.

„BX Kamen“ Jajce ima bogato iskustvo u izradi i oblaganju svih vrsta stepeništa.

Odabirom „BX Kamena“ dobićete unikatno stepenište od prirodnog materijala čiju grandioznost je teško dostići s drugim građevinskim materijalima.

Vanjske stepenice bi se trebale estetski uklapati sa kućom i dvorištem, pa samim tim prirodni „BK Kamen“ je idealno rješenje i za ukrašavanje fasade, stubova, prozorskih klupica, prilaznih staza.

Kako bi vanjske stepenice bile funkcionalne, moraju biti pravilno izgrađene i završene pravim materijalima koji su izdržljivi, otporni na habanje, niske temperature, i koji imaju nisku apsorpciju vode.

Neda Oroz, menadžer prodaje u „BX Kamenu“ kaže da kamen daje slobodu kombinovanja različitih obrada.

„Završni materijali za stepenice prije svega treba da budu izdržljivi. Prednosti našeg kamena su pored gore navedenog i mali procenat upijanja vode, ali i otpornost na klizanje“, kazala je Oroz.

Ona je pojasnila da se gazišta uglavnom rade od štokovanog kamena (sitnog i krupnog), četkanog, paljenog ili pjeskarenog.

„Čela mogu da se rade od istog tipa obrade, ali i da se kombinuju sa drugim obradama, pa čak i poliranim i dekorativnim kamenom. Važan element su i podesti, koji su neizbježan dio u uređenju stepeništa“, rekla je Oroz.

Ona naglašava da je prilikom gradnje i uređenja vanjskih stepenica važno obratiti pažnju na dimenzije i broj stepenica.

„Danas su to uglavnom slobodne dimenzije. Širina gazišta se kreću uglavnom između 30 i 35cm, visina od 15 do 20cm, a dužina od 90cm pa naviše. Što se tiče debljine, uglavnom je to 3cm“, precizirala je Oroz.

Svako stepenište je jedinstveno jer se nalazi u jedinstvenom okruženju i ima jedinstvenu namjenu. Ono što bi trebalo biti zajedničko za svako stepenište je kvalitet. S obzirom na to da se gradi kao trajno rješenje, stepenice od prirodnog kamena su vrlo čest izbor vlasnika kuća ili javnih ustanova.

Stepeništa od prirodnog „BX Kamena“ su investicija u kvalitet i dugotrajnost. Prirodni kamen je proizvod s posebnim karakteristikama koje su određene njegovom vrstom postanka. Od svih građevinskih materijala zauzima istaknuto mjesto, a potvrda za njegova idealna svojstva je korištenje kamena kroz više hiljada godina.

Ukoliko razmišljate o tome da stepeništa obložite prirodnim kamenom, preporučujemo „BX Kamen“. Nalaze se u okolini Jajca, a kompletan prodajni asortiman možete pogledati i u Trnu. Stručnjaci iz ove kompanije će vam dati odgovore na sva pitanja i nedoumice. Možete ih kontaktirati na broj telefona 063 943 981, a više informacija dostupno je i na sajtu „BX Kamen“, kao i na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

(PR)