Posebno mjesto za samurajske mačeve

Prelijepa bh. manekenka Jelena Jugović-Tuncel osvojila je u potpunosti tržište Turske. Ova harizmatična Sarajka s adresom u Istanbulu, gdje živi sa suprugom, nakon uspješnog snimanja niza modnih kampanja u gradu na Bosforu uspješno pliva i glumačkim vodama, gdje je već snimila nekoliko serija, a uskoro je očekuje i zanimljiv TV projekat. Samo za DOM INFO otvorila je vrata svoga doma te se upisala u naš leksikon stila.

DOM INFO: Za početak nam recite kakav stil preferirate kada je riječ o dizajnu enterijera?

Preferiram funkcionalan minimalistički stil jer mislim da funkcija i udobnost igraju najznačajniju ulogu u našem domu.

DOM INFO: Da li često mijenjate raspored u Vašem domu?

Da, ali sve je u osjećaju i raspoloženju. To se jasno odslikava u mom domu. Također, zavisi i koje je godišnje doba. Moj suprug voli umjetnost i često kupuje umjetničke slike koje iziskuju veliki prostor, samim tim i promjene našeg rasporeda.

DOM INFO: Koji Vas je posljednji predmet ostavio bez daha da ste ga morali kupiti?

Posljednja stvar koja me je ostavila bez daha je moj portret, ali dobila sam ga od supruga i ima najljepše mjesto u našem domu.

DOM INFO: Postoji li stvar ili kutak u domu koji Vam je posebno drag?

Naš dom smo opremili prema našem ukusu, tako da ne mogu izabrati jedan kutak kao najdraži. Naše goste ostavlja bez daha pogled jer živimo na tridesetom spratu i ispred nas se pruža pogled na prelijepi Istanbul, koji leži na dva kontinenta.

DOM INFO: Da li više preferirate estetiku ili Vam je bitnija besprijekorna funkcija i namjena?

Preferiram udobnost i funkcionalnost, ali svakako to mora izgledati estetski skladno. Ovo zahtijeva malo veće zalaganje od odlaska u salon namještaja i kupovine. Više nije “in” kupovati namještaj, nego unijeti dašak sebe u kreiranju sopstvenog doma.

DOM INFO: Pratite li trendove kada je riječ o uređenju?

Kad je riječ o enterijeru, ne pratim trendove slijepo. Mjesečno kupujem jedan divan magazin o uređenju doma i često naiđem na lijepe ideje koje se mogu sprovesti bez velikih troškova i, što je bitnije, stvaraju unikatnost i toplinu u našem domu.

DOM INFO: Posjedujete li vintage stvari u Vašem domu?

Vitange touch mnogo volim. Iz našeg doma mogu da izdvojim Samurajske mačeve koje smo uzeli u Japanu. Imaju veoma dugu historiju i daju našem domu posebnu notu.

DOM INFO: Šta Vam je najvažnije kada je riječ o rasporedu stvari?
Najvažnije mi je da sve odiše skladom, a opet da ima i dodir osobnosti mene i mog supruga koji tu živimo.

FullSizeRender

IMG_9055

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (1)