Skoro šest decenija odanosti “Banji Vrućici”

Najveće zadovoljstvo svakog turističkog i zdravstvenog centra jesu zadovoljni gosti koji se vraćaju. U ZTC „Banja Vrućica“ takvih je veliki broj, međutim, nastojanja svih zaposlenih su da se taj broj iz dana u dan konstantno povećava. Tako je i nevjerovatnu, pedesetosmu godinu za redom redovni posjetilac „Banje Vrućice“ Stana Bogdanić iz Teslića.

Rođena daleke 1920. godine, Stana Bogdanić iz sela Buletić kod Teslića, nakon što je rodila petoro djece osjetila je da joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Pedestih godina prošlog vijeka kada je cijelu opštinu Teslić zbrinjavao samo jedan ljekar dr Ivan Krasni, bilo je veoma teško doći do njega. Međutim, Stana je uspjela da ga posjeti ali njegove prognoze nisu bile obećavajuće.

„Kada sam došla do dr Krasnog on mi je rekao da ništa ne može da uradi za moje srce koje je sve više i više slabilo. Savjetovao mi je je da odem u banju i rekao da me jedino to može spasiti.“, prisjeća se Stana.

Suočena sa životnom prijetnjom Stana se zaputila prema „Banji Vrućici“. Tada je, kako kaže Stana, na banji radio samo jedan bazen i svi gosti su zajedno išli u njega. Već nakon prvog boravka u banji Stana je osjetila da joj je srce jače i da se bolje osjeća. Od tada pa sve do danas Stane je svake godine redovni gost hotela „Hercegovina“.

„Znate ja možda više ne bi bila ni živa da nisam došla kod Vas.“, kaže nam Stana, uvijek nasmijana.

„Od kako sam krenula u banju nisam prekidala. Punih 58 godina dolazim u „Banju Vrućicu“ i jedino zahvaljujući tome ja sam i ostala živa. Moji zdravstveni problemi ovde su se sveli na minimum. Zbog toga sam svake godine Vaš redovan gost i tako će biti i ubuduće.“ obećava Stana.

Kada dođe u „Banju Vrućicu“, Stana kaže da se osjeća kao da je došla svojoj kući. Svi je poznaju, svi joj se iskreno obraduju, ističe Stana. Od prvih improvizovanih bazena pa sve do moderno opremeljnog centralnog terapijskog bloka Stana je bila redovni gost „Banje Vrućice“.

„Ja ću u banju dolaziti dok god budem živa. Meni banja pomaže da se bolje osjećam i preporučujem je svakome.“ dodala je živahna, devedesetpetogodišnja Stana za kraj.

DSC_6640