U toku pripreme za 42. Sajam šljive u Gradačcu

U Gradačcu će se od 26. do 29. avgusta 2015. godine održati 42. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.

Kako ističu u menadžmentu Gradačačkog sajma, sve pripreme za održavanje ove prestižne specijalizovane sajamske manifestacije teku prema utvrđenom planu.

“Prijave izlagača još traju i do sada imamo popunjeno oko 75 posto kapaciteta sajmišta. Izlagači su iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Turske. I ove godine će biti održano niz okruglih stolova i stručno-naučno savjetovanja ali I prezentacija programa regionalne saradnje u oblasti biznisa i poljoprivrede”, rekao je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović.

Organizatori iz Gradačakog sajma imaju svakodnevno kontakte sa potencijalnim učesnicima i očekuju da će najstarija sajamska manifestacija u BiH biti brojnija i sadržajnija od prethodne, kada se predstavilo 230 izlagača iz BiH i inostranastva.

U četiri dana sajma, posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Općina Gradačac i građani spremno dočekuju izlagače i posjetioce Sajma šljive za koje će biti priređen sadržajan i zanimljiv kulturno-zabavni program.