Senf žuta boja je neverovatno inspirativan jesenji dekor

Podjednako bogata, raskošna i nepredvidiva kako u dnevnim, tako i u spavaćim sobama, senf žuta boja je oduvijek bila jedan od onih “igrača” koji donose ravnotežu u svaki prostor. Ova boja bez sumnje unosi toplinu u potpuno bijelu prostoriju, a istovremeno ublažava razigrane vibracije šarenog prostora ispunjenog pastelima.

 

 

 

Pored toga, može dodati savršenu dozu kontrasta prostoriji u kojoj dominiraju neutralne nijanse zemljanih tonova. Da li tražite ideje da začinite svoj dom modernim bojama? Dodavanje senf žute u bilo koju prostoriju u vašoj kući može biti vaš odgovor.

Ako volite smjelu izjavu, dodavanje malo senfa može biti upravo ono što vam treba. Naravno, složićemo se sa svima onima koji kažu da je ova boja puna kontradiktornosti – ona je istovremeno i smjela i prigušena, topla a opet pomalo i ledena, energična ali i nevjerovatno prijatna za oko. No, jedno je sigurno: gdje god se nađe, ona unosi samo pozitivne vibracije!

Dekorisanje ovom bojom nije nimalo lak podvig. Potrebna vam je tačna količina i tačna specifična nijansa koja odgovara vašoj sobi. Zato je najefikasnije rješenje da to učinite sa jednim komadom namještaja ili da ovom bojom obojite jednu stranu zida.