Ovakav namještaj i ukrase treba da birate za malu dnevnu sobu

ugaona za mali dnevni boravak

Neodgovarajući namještaj u maloj dnevnoj sobi vjerovatno je najčešći razlog zašto takva prostorija završi kao skučeno mjesto u kojem nerado boravite.

Mala kvadratura omiljene prostorije u kući zahtijeva pametan izbor namještaja i ukrasa.

Namještaj je svakako teže izabrati jer želimo da bude funkcionalan, lijep i udoban, ali zato za dekore važi pravilo – manje je više.

Ako imate dnevnu sobu manje kvadrature ovih nekoliko komada namještaja je gotovo uvijek pogodak.

 Lampa sa visokim, savitljivim postoljem

Moderna lampa jednostavnog dizajna uvijek je bolji izbor za malu dnevnu sobu od lapme bogatog i raskošnog izgleda. Lampa sa savitljivim postoljem je dobar izbor jer je funkcionalna, neće vizuelno smanjiti ni zagušitit prostor.

lampa za malu dnevnu sobu

Birajte lampu sa visokim postoljem i smjestite je na pod ili montirajte na zid.

 Svedena ugaona

Za više mjesta za sjedenje ugaona L oblika je najbolji izbor za manje dnevne boravke.

ugaona za mali dnevni boravak

Po mogućnosti, birajte što svedenije i jednostanije ugaone garniture, što neće uvijek biti lako naći jer su mahom masivnije čak i kad su za manje prostore.

Dobar tabure

Dobar tabure je multifunkcionalan tabure: njegova unutrašnjost može služiti za odlaganje, udoban je za sjedenja i kvalitetno tapaciran da može da posluži i kao sto (uz malu pomoć poslužavnika, naravno).

tabure za dnevnu sobu

Takođe, nemojte kupovati tabure koji se teško pomjera.

Akrilni namještaj

Ovaj transparantini namještaj je generalno dobar izbor za mali prostor, a za dnevnu sobu možete izabrati sto ili policu od akrila.

akrilni namjestaj

Upečatljiv zidni dekor

Ima dosta primjera divno uređenih malih prostora u kojima su zidovi ukrašeni galerijama slika, fotografija, printeva, tapiserija…

ukrasi u maloj dnevnoj sobi

Ovo zaista može izgledati odlično, ali ako niste sigurni da to možete izvesti kako treba, radije izaberite jednu dobru sliku, print, uokvirenu fotografiju… velikih dimenzija koja će privlačiti pažnju i ukrasiti dnevnu sobu na jednostavan i elegantan način.