Sasvim zasluženo: Umičeviću i “Bemi” orden i priznanje SPD “Jedinstvo“

Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” Banjaluka uručilo je, povodom obilježavanja 130 godina od svog osnivanja, priznanje i orden Tvornici obuće “Bema” i njenom tehničkom direktoru, nadaleko poznatom humanitarcu Marinku Umičeviću, koji je dao veliki doprinos radu “Jedinstva”.

Naime, ovo je po ko zna koji put do sada da Umičević i tvornica koju sa velikim uspjehom vodi skoro dvije decenije, dobijaju ordenje, priznanja, zahvalnice od raznih organizacija, društava i udruženja koja se do sada velikodušno i od srca podržali, upravo zahvaljujući Marinku koji uvijek želi da pomogne, i koji se cijeli život vodi motom “Bolje je pomagati, nego tražiti pomoć”.

“Predsjednik SPD “Jedinstvo“ Banjaluka, protojerej stavrofor Ratko Radujković i dirigent Nemanja Savić uručili su mi priznanje i orden za pomoć i doprinos u radu i očuvanju tradicije i duhovnosti. Zahvaljujem se na posjeti i uručenom priznanju koje zaista nisam očekivao, jer sam smatrao da je to naša obaveza i potreba”, rekao je Umičević, koji je ovim po ko zna koji put potvrdio “Bemin” i svoj izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, na šta bi se svakako mnogi u ovoj državi mogli ugledati.

Umičević, čija je kancelarija u “Bemi” prepuna zahvalnica, priznanja, ordenja i mnogih drugih vidova iskazivanja zahvalnosti za podršku koju je nekome pružio, dodao je da je njemu i “Bemi” bilo zadovoljstvo da za komletno pjevačko društvo naprave svečane cipele i pomognu im finansijski, jer ipak u pitanju značajan jubilej, kako za “Jedinstvo”, tako i za sve nas.

“Planiramo da nastavimo uspješnu saradnju i prilikom posjete razgovarali smo o učešću SPD “Jedinstvo“ sledeće godine na obilježavanju 20 godina rada Tvornice obuće “Bema””, najavio je Umičević.

(N.Sp.)