Rukometni savez Srpske: Umičević ugostio zlatne olimpijce

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, organizovao je u prostorijama Saveza prijem za rukometne vedete koji su 1972. godine na Olimpijskim igrama u Minhenu osvojili zlatnu medalju za reprezentaciju nekadašnje velike Jugoslavije.

Na prijemu su bili proslavljeni rukometaši dr Nebojša Popović, Hrvoje Horvat, Milorad Karalić, Abas Arslanagić, Milan Lazarević i Zoran Tuta Živković.

“Počastvovan sam što ste posjetili Rukometni savez Republike Srpske i da imam priliku da Vas upoznam sa stanjem u ovom popularnom sportu na ovim prostorima. U sklopu našeg saveza imamo Prvu ligu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i klubove koji se takmiče u drugoligaškom rangu. Moram istaći da veliku pažnju posvjećujemo mladima kojima organizujemo takmičenja u kojima nastupa 109 ekipa na čemu smo posebno ponosni”, rekao je Umičević, koji je nadaleko poznat kao čovjek koji voli sport, koji živi za sport, a ne od sporta, što pokazuje njegov volonterski i donatorski rad u više sportskih klubova i saveza.

Zlatni olimpijac dr Nebojša Popović, koji je sa Borcem 1976. godine postao šampion Evrope, zahvalio se Marinku Umičeviću na ukazanom gostoprimstvu u Rukometnom savezu Republike Srpske.

“Hvala Vam veliko što ste nas pozvali da budemo gosti Rukometnog saveza Republike Srpske. Moram da naglasim da sam impresioniran činjenicom što toliku pažnju posvjećujete mladima, jer to je jedini ispravan put i drago mi je da vidim da sa velikim entuzijazmom radite za dobrobit rukometa”, istakao je dr Nebojša Popović, čime se samo potvrđuje činjenica da je sportu Republike Srpske i BiH potrebno više Marinka Umičevića, odnosno ljudi koji će istinski, bez bilo kakve koristi, podržavati sport i raditi u interesu sporta i sportista, posebno mladih talenata.

Hrvoje Horvat, Milan Lazarević i Zoran Tuta Živković takođe su bili oduševljeni prijemom od strane Marinka Umičevića, kojem su se i oni najiskrenije zahvalili.

“Proveli smo prelijepe trenutke u gradu na Vrbasu gdje smo bili gosti i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Sjajno smo dočekani i kod naših prijatelja u RK Borac i sada kod Vas u Rukometnom savezu Republike Srpske i hvala svima na ovako sjajnom dočeku”, rekao je vidno oduševljeni Hrvoje Horvat, nekadašnja vedata Partizana iz Bjelovara. Riječi hvale uputili su i legende Borca, Banjaluke i Jugoslavije, Abas Arslanagić, kao i Milorad Karalić, koji je naglasio da trenutno postoji problem sa stručnim kadrom. Karalić je još napomenuo da je iz njegove generacije veliki broj igrača poslije imao uspješnu trenersku karijeru.

Inače, ovom prilikom, predsjednik RS Srpske Marinko Umičević je uručio prigodne poklone zlatnim rukometnim olimpijcima. Svi zajedno su, nakon prijema, obišli novizgrađeni sportski teren kod Sokolskog doma i Rukometnog saveza Republike Srpske, čiji je inicijator za izgradnju bio upravo Marinko Umičević, jedan od najvećih donatora sporta na našim prostorima i čovjek koji ni u ovim godinama ne posustaje i nije mu teško da svoje slobodno vrijeme troši na volonterski rad u interesu sporta, sportskih klubova i saveza u Republici Srpskoj, čime daje ogroman doprinos sportistima i svojoj Banjaluci i Republici Srpskoj.

(N.Sp.)