„BX Kamen“ – Za savremen, prirodan i jedinstven prostor

Upotrebna i estetska vrijednost prirodnog kamena je velika. Izvrstan je za primjenu u enterijeru i eksterijeru. Ovaj prirodni materijal vizuelno će obogatiti svaki prostor.

Način primjene kamena, kao i konačna obrada zavisi od ukusa i potreba, kao i finansijske mogućnosti investitora.

Za razliku od klasičnog načina primjene kamena kao nosivog elementa, ili u pločama za oblaganje, u savremenom graditeljstvu kamen služi uglavnom kao ukrasno­ zaštitna obloga nosive konstrukcije izvedene od drugih materijala.

Savremene tehnike obrade i ugradnje otvorile su nova polja primjene, ali i učinile vrhunski obrađen kamen dostupnim širem krugu korisnika.

Da biste stvorili prostor u kom će boravak biti prijatan, prirodan i elegantan kontaktirajte „BX Kamen“ Jajce.

Ljepota njihovog prirodnog kamena unijeće značajnu estetsku vrijednost u vaš enterijer i eksterijer, obogatiće vizuelno prostor, kako javni, tako i privatni, posebno kada je naglašen izmjenama intenziteta prirodnog svjetla ili usmjerenom umjetnom rasvjetom.

Ogroman raspon boja prirodnog „BX Kamena“, jedinstvenost svakog komada i raznolikost završne obrade učiniće vaš dom posebnim.

Prirodni kamen privlači pažnju graditelja, dizajnera i potrošača godinama. Bez obzira da li tražite klasičan sjaj ili moderni mat izgled, prirodni „BX Kamen“ može da zadovolji svačiji ukus.

Nepravilnost strukture i prirodnost kamena naročito su dobrodošli u modernim enterijerima, gdje stvaraju finu ravnotežu s čistim linijama savremenog namještaja.

Jedan od načina obrade kamena, posebno interesantnog za vanjska oblaganja je štokovanje. Riječ je o procesu koji daje završnu obradu površinama od kamena. Čini površinu valovitom s različitim željenim efektom, sličnim narandžinoj kori.

„Kada je riječ o oblaganju i uređenju vanjskih površina, širok je spektar materijala koji mogu da se koriste. Kamen je sigurno trajno rješenje. Uz pravilno postavljanje, održavanje i odgovarajući tip obrade,  kamen će biti vječan“, kazala je Neda Oroz, menadžer prodaje u kompaniji „BX Kamen“.

Prema njenim riječima, štokovani kamen je jedno on najboljih rješenja za eksterijer.

„Obrada stokovanjem ističe prirodnu boju kamena, te je pogodan za oblaganje fasada. Hrapava površina daje mu protuklizna svojstva, te su ploče pogodne za oblaganje vanjskih površina, trgova, pločnika, stepeništa, i ostalih površina. Takodje, odlično je rješenje za rubove bazena, garaže ili bilo koje vanjske površine u dvorištu. Zahvaljujući svojstvima koje ima, naš kamen je pogodan za štokovanje. Ne upija vodu, nije podložan mehaničkim oštećenjima, ni habanju. Ono sto je važno naglasiti je da radimo tzv. sitni i krupni štok, tako da naši kupci mogu da biraju različitu granulaciju. Radimo različite dimenzije, a najmanja debljina u kojoj radimo štokovani kamen je 3 cm“, kazala je ona.

Ukoliko planirate uređenje enterijera i eksterijera, ne možete pogriješiti odabirom prirodnog “BX Kamena”. Za savremen prostor, prirodan, jedinstven i dobro dizajniran posjetite ih u Divičanima, u okolini Jajca, ili ih kontaktirajte na broj telefona 063 943 981. Više informacija je dostupno i na sajtu „BX Kamen“.

(A.M.)