Inner Wheel klub Banja Luka aktivan i za vrijeme pandemije virusa korona

U protekla tri mjeseca svjedoci smo pandemije korona virusa koja je pogodila čitav svijet i promijenila način svakodnevnog života. Uprkos propisanim mjerama kućne izolacije i ograničenog kretanja, Inner Wheel klub Banjaluka imao je sluha za one najpotrebitije i u tom periodu organizovao tri humanitarne akcije.

Inner Wheel klub Banjaluka nije zaboravio sedmočlanu porodicu Vujasin, kojoj je i ranije pomagao brojnim donacijama. Za vrijeme izolacije ostali su bez osnovnih sredstava za život i prehrambenih namirnica, pa su se članice kluba pred prvomajske praznike odazvale njihovom pozivu i donirale osnovne životne namirnice zajedno sa novčanim iznosom koje su same prikupile. U duhu poštovanja preporučenih mjera socijalne distance, akcija donacije hrane realizovana je uz pomoć servisa Tropic internet kupovine.

Podsjetimo, Dragana i Zoran te njihovih petoro djece žive kao podstanari i nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji. Otac je odlikovani borac bez posla, a majci je dijagnostikovan tumor na mozgu i do sada je imala dvije operacije. Samo za lijekove potrebno je da izdvoji 100 KM mjesečno, pa im je svaka pomoć dobrodošla.

Inner Wheel Klub Banjaluka je u aprilu poklonio i 200 zaštitnih maski sugrađanima, od čega je jedan dio uručen roditeljskoj kući “Iskra”, prvoj kući te vrste na području Republike Srpske u kojoj borave mališani oboljeli od malignih bolesti i njihovi roditelji, a koja im pruža aktivnu, trajnu i cjelovitu pomoć i podršku. Ostatak maski podijeljen je građanima koji su išli u nabavku namirnica a nisu imali adekvatnu zaštitu. Već spomenute okolnosti izazvane pandemijom virusa korona spriječile su Inner Wheel klub da 9. maja proslavi desetu godišnjicu osnivanja, pa je njeno obilježavanje otkazano do ukidanja mjera okupljanja koje su još uvijek na snazi.

Redovni, a ujedno i posljedni sastanak prije ljetne pauze održan je 3. juna, nakon popuštanja mjera izolacije. Tom prilikom izabrano je novo rukovodstvo za narednu godinu koje dužnost preuzima u septembru 2020. godine. Nova predsjednica je Marica Trkulja, potpredsjednica je Sanja Mataruga, sekretar je Brankica Tejić- Jerinić- a rizničarka je Majda Pucar.