Ručno rađeni pokloni za Dan žena

Sutra je Međunarodni dan žena i nadamo se da niste zaboravili svoje najdraže žene – djevojke, majke, sestre, bake…

Osmi mart se obilježava kao dan kada ženama nekom sitnicom treba posvetiti pažnju i učiniti ih da se osjećaju baš tako – kao osobe koje uživaju ako ne poseban, onda bar ravnopravan status u današnjem društvu.

Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 28. februara 1909. u SAD-u, a njime se želi proslaviti ženska snaga i nezavisnost.

Ukoliko još uvijek ne znate šta da kupite, poklon možete izraditi i sami. Pogledajte ove zanimljive darove koji će zasigurno obradovati svaki ženu.

 

cgdonotdisturbpillows_thumb

Svaka mama treba barem malo mira, a tada bi joj dobro došli jastučići za oči od cvjetova lavande koji opuštaju bolje od ičega. Potrebna vam je platnena vrećica koju možete sašiti i sami rukom te izvesti ili bojom za tekstil napisati poruku. Treba ti riža i cvjetovi lavande, no, detalje pogledajte na stranici Centsational Girl.

 

diy-peppermint-sugar-scrub-with-young-living-essential-oils_thumb

Mirisna so ne mora biti skupa i posebne marke. Može to biti obična so u koju ste dodali par kapi eteričnog ulja. Stavite je u malu staklenku te ukrasite lijepom crvenom mašnom. Koliko tačno soli i koliko ulja? Pogledajte na stranici Unskinny Boppy.

 

baked-goods-600

Po omiljenom receptu sami napravili kekse ili kolače te ih spremite u posebno ukrašenu kutiju.

 

birdy-flower-markers2

Ako su vaše najdraže žene vrtlarice u slobodno vrijeme, onda im se sigurno nije jednom dogodilo da su nešto posijale pa zaboravile šta. Saznale bi tek kada bi bilje izraslo. Da se to više ne dogodi, izradite im označivače bilja, i to vesele koje će privući ptičice i pčele koji su u vrtu vrlo korisni. Šta vam sve treba, pogledajte na stranici Crafts by Amanda.

 

7-flower-jar-craft-lgn (1)

Umjesto buketa živog cvijeća, izradi ga sami. Potrebno vam je malo žice, dugmad, šareni papirići, umjetna travica… sve što vam padne na pamet. I da, staklenka. Detalje izrade pogledajte na stranici Woman’s Day.

 

01-completed-portfolio-craft-lgn-10414570

Modni dodaci su ono nešto što nam dan čini drugačijim, a žene vole imati puno različitih modnih dodataka koje mogu uskladiti s cipelama, torbom… Ovo je savršen etui u kojega će stati i mobitel, ključevi, blokić, olovke… Kako ga izraditi pogledajte na stranici Woman’s Day.