Roche Bobois Corail stol

CORAIL-om, Roche Bobois je postigao prvi na svijetu – inovaciju u namještaju  koja će promijeniti odnos kako između potrošača i dizajna, tako i između industrije i njene distribucije.

Osnova stola je napravljena od 3D štampanog materijala betonski i potpuno prilagodljivi. Kada se ubaci „genetski kod“ koji sadrži karakteristike baze, aktivira se džinovski štampač – čudo tehnologije. U kontinuiranom kretanju prema gore, digitalno upravljana mlaznica dozira traku UHPC (beton ultra visokih performansi) koja se stvrdne tokom nanošenja slojeva.

 

roche-bobois

Još jedna velika inovacija je softver koji kupci mogu koristiti kod kuće ili sa savjetnikom u trgovini kako bi pomogli u izradi objekta: odabrali njegov oblik i veličinu, odlučili hoće li primijeniti efekat tkanja i gdje, te pregledati njihov dizajn u stvarnom vremenu. Rezultirajući “kod” će nahraniti 3D štampač. Osim što je prilagodljiv, ovaj novi proces ima potencijalne ekološke vrline: biće lakše poslati digitalnu datoteku u Sjedinjene Države ili Kinu i tamo proizvesti bazu na lokalnom štampaču opremljenom tom tehnologijom. Ovo bi stvorilo uštede ugljika tako što bi se smanjio transport.

Njegov oblik priziva polipore gljive inkrustirane u drveću, kolonije koralja na grebenu ili džinovske barokne školjke. Corail je vrhunski objekt inspiriran ljepotom prirodne nesavršenosti, koji daje slobodu mašti svog vlasnika. Baza dolazi u pet okruglih i pravokutnih oblika, a kupci mogu odabrati efekte uvijanja i tkanja koji će njihov komad učiniti jedinstvenim. Tačkasta tekstura betona ultra visokih performansi omogućava im da istraže širok spektar opcija prije nego što donesu odluku. Kolonije koralja na grebenu ili divovske barokne školjke.

 

roche-bobois

 

Corail je vrhunski objekt inspiriran ljepotom prirodne nesavršenosti, koji daje slobodu mašti svog vlasnika. Baza dolazi u pet okruglih i pravokutnih oblika, a kupci mogu odabrati efekte uvijanja i tkanja koji će njihov komad učiniti jedinstvenim. Tačkasta tekstura betona ultra visokih performansi omogućava im da istraže širok spektar opcija prije nego što donesu odluku. kolonije koralja na grebenu ili divovske barokne školjke. Corail je vrhunski objekt inspiriran ljepotom prirodne nesavršenosti, koji daje slobodu mašti svog vlasnika.

Baza dolazi u pet okruglih i pravokutnih oblika, a kupci mogu odabrati efekte uvijanja i tkanja koji će njihov komad učiniti jedinstvenim. Tačkasta tekstura betona ultra visokih performansi omogućava im da istraže širok spektar opcija prije nego što donesu odluku.

roche-bobois