Retro zvuk inspirisan prirodom – savršen dodatak modernom enterijeru

Audio brend A for Ara se nada da će njihova najnovija kolekcija zvučnika biti savršen odgovor na postojeću ponudu pametnih zvučnika visoke tehnologije. Iako su pametni zvučnici konačno dizajnirani za maksimalno uživanje u omiljenim pjesmama, oni ipak oduzimaju radost i ritualnu prirodu slušanja (na neki način i poštovanja) muzike. I tu na red dolazi A for Ara.

Audio kompanija se nada da će nas vratiti u jednostavnija vremena sa svojim retro-modernim zvučnicima koji koriste eklektičan spoj stilova dizajna, kao i starih i modernih tehnika izrade. Reč ‘Ara’ na latinskom znači Oltar, odajući muzici poštovanje koje zaslužuje. Za sada, A for Ara ima dva zvučnika pod okriljem svog proizvoda: FS-1 i FS-2.

Oba zvučnika su nevjerovatno privlačna i imaju čudan dizajn inspirisan prirodom. Zvučnici se mogu široko podjeliti na svoja dva vizuelna dijela: baznu jedinicu (u kojoj se nalaze audio drajveri i akustični kabinet), i gornju trubu inspirisanu gramofonom koja služi i vizuelnim i funkcionalnim svrhama. Vizuelno podsjeća na veliki cvijet, dok akustično pomaže da se pojačaju zvukovi i usmere se u određenom pravcu.

Izgubili smo svoje rituale slušanja i potrebni su nam nazad – kažu ljudi koji stoje iza ovog impresivnog tehničkog poduhvata. Zvučnici koje oni proizvode su audio – vizuelna poslastica, kombinujući inženjering i podešavanje audiofilskog nivoa, i dizajn koji jednostavno oduševljava svojom avangardnom privlačnošću.

Ono što je zaista lijepo u vezi sa zvučnicima FS-1 i FS-2 je to što imaju neku vrstu vanvremenske ljepote. Nisu previše vrhunski, nigde nema LED dioda i ne možete vidjeti nikakve metalne detalje na proizvodu. Uprkos tome, oni nisu dosadni i starinski. Ispunjavaju vas radošću na isti način na koji vidite livadu cvijeća, a zvuk koji se reprodukuje kroz njih je takođe prijatno iznenađujući.

I FS-1 i FS2 stoje na nevjerovatnih 54″ visine i imaju prisustvo koje vizuelno djeluje dovoljno da postane centar pažnje u bilo kojoj prostoriji. Dok FS-1 ima vitkiji rog povezan sa geometrijskom bazom, FS-2 ima mnogo više vizuelnog štiha, sa osnovnim ormarićem koji ima apstraktni uzorak inspirisan lišćem.