„Moja kravica čokoladno mlijeko“ za osnovce širom BiH povodom Svjetskog dana školskog mlijeka

dan skolskog mlijeka
Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru regionalnog lidera “Imleka”, obilježila je i ove godine Svjetski dan školskog mlijeka i tako ukazala na značaj konzumacije ove namirnice za djecu školskog uzrasta.

Moja Kravica čokoladno mlijeko ove godine podijeljeno je u deset škola iz devet opština i gradova u BiH, a na gradskom Trgu u Kozarskoj Dubici organizovana je i promocija Svjetskog dana školskog mlijeka gdje su mališani imali priliku da na zabavan način uče o značaju konzumacije mlijeka.

„Drago nam je da se neko sjetio da promoviše značaj pravilne ishrane za djecu koja podrazumijeva i unošenje mlijeka i mliječnih proizvoda. Zahvalni smo „Mlijekoproduktu“, a Svjetski dan školskog mlijeka iskoristićemo da djeci pričamo o tome koliko je za njih važna redovna konzumacija mlijeka“, rekla je Gorana Bosančić, direktor škole „Petar Kočić“ iz Prijedora.

Već nekoliko godina zaredom na ovaj dan, Mlijekoprodukt obraduje prvačiće u osnovnim školama širom BiH omiljenim Moja kravica čokoladnim mlijekom kako bi se skrenula pažnja na obavezan mliječni obrok u školama.

„Za pravilan rast i razvoj djece neophodna je pravilna ishrana, a veoma značajno mjesto u ishrani imaju upravo mlijeko i mliječni proizvodi. Mlijeko je izuzetno hranjiv prehrambeni proizvod i nezamjenjiv je za djecu školskog uzrasta, a važno je da to znamo ne samo danas nego tokom cijele godine“, rekao je Vlado Sandić, marketing menadžer Mlijekoprodukta.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2001. godine posljednje srijede u mjesecu septembru na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

dan skolskog mlijeka