Moja Kravica farma u nekoliko gradova Srpske povodom Svjetskog dana mlijeka

Povodom obilježavanja 1. juna, Svjetskog dana mlijeka, najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru regionalnog lidera „Imleka“, organizuje edukativno – zabavnu postavku „Put mlijeka“ u nekoliko gradova Republike Srpske.

Prva stanica karavana „Put mlijeka“ je Bijeljina čiji će građani, posebno oni najmlađi, imati priliku da se 27. maja na Trgu Kralja Petra, u periodu od 10 do 20 časova na interesantan način upoznaju sa procesom nastanka njihog omiljenog napitka, od farme do trpeze.

Nakon Bijeljine, „Put mlijeka“ putuje u Banjaluku gdje će na Trgu Krajine biti predstavljen 3. juna. Narednog dana, 4. juna, biće postavljena u Svetosavskoj ulici kod Tropika u Kozarskoj Dubici. Obje postavke biće na raspolaganju građanima u terminima od 10 do 20 časova.

Pozivamo sve mališane i njihove roditelje da nam se pridruže na ovom zanimljivom putovanju, gdje će kroz igru i zabavu moći da nauče kako funkcioniše farma, koliko krava dnevno daje mlijeka, koliko dugo nosi tele u stomaku i brojne druge informacije o procesu nastanka mlijeka kao neizostavnog napitka u odrastanju svakog djeteta.